Найстаршою у світі доноркою органів стала столітня італійка

Найстаршою у світі доноркою органів стала столітня італійка

В італійській провінції Піза лікарі провели операцію з пересадки печінки від жінки, яка померла у віці 100 років і 10 місяців і таким чином стала найстаршим донором у світі.

Про це повідомляє La Repubblica.

Жінка потрапила до лікарні у Флоренції на початку листопада з крововиливом у мозок, який згодом став причиною її смерті. Печінка померлої була в доброму стані, тому її діти дали дозвіл на донорство органу.

Пізніше хірурги Центру трансплантації в Пізі пересадили печінку.

«На першому етапі була проведена гістологічна перевірка якості органу, операція минула успішно, пацієнтка (якій пересадили печінку) перебуває у доброму стані», заявив Паоло Де Сімоне, директор відділення хірургії та трансплантації печінки Пізанського госпіталю.

У Національному центрі трансплантації Італії стверджують, що 100-річні донори у світовій медичній практиці трапляються, але йдеться про кілька випадків пересадження таких рідкісних тканин, як, приміром, рогівка ока.

Як зазначає La Repubblica, досі в Італії найстарішим донором була жінка, яка померла у жовтні 2021 року у місті Фабріано у віці 97 років і 7 місяців.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності