Таємниця єті, ймовірно, розгадана: учені отримали нові докази

Таємниця єті, ймовірно, розгадана: учені отримали нові докази

Єті описують як гігантську мавпоподібну істоту. Кажуть, вона мешкає на Гімалайському хребті в Азії. Незаперечних доказів існування єті не було, але багато хто стверджує, що бачив його. Проте один із дослідників вважає, що розгадав таємницю існування єті.

Про це пише видання LADBible.

Дослідник Мадху Четрі з Непальського національного фонду охорони навколишнього середовища неодноразово чув про єті. Зазвичай різні історії йому розповідали жителі місцевих сіл.

Деякі пастухи говорили про особисту зустріч з істотою. Інші казали, що бачили одразу двох єті. Поки один шукав бабака, інший просто лежав на спині. Крім того, стверджували, що єті складав ноги, як людина. Досліднику навіть показували докази. Як правило, це було волосся та сліди ніг.

Однак Мадху Четрі вважає, що люди зустрічали не єті, а бурого тибетського ведмедя. Його сліди доволі схожі на ті, що, нібито, залишають єті. Дослідник зазначив, що місцеві кілька разів плутали зразки волосся та відбитки лап ведмедів на високогірних пасовищах зі слідами єті.

Версію Четрі доводить і нове дослідження. Зокрема, після першого спостереження у 2007 році він зробив чіткі зображення тварин. У цьому допомогли фотопастки. За допомогою них вдалося з'ясувати, що в Непалі є невелика популяція бурих ведмедів Тибету.

Незабаром він планує опублікувати своє дослідження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності