Як правильно вдягатися вдома, щоб не змерзнути: поради

Як правильно вдягатися вдома, щоб не змерзнути: поради

В осінньо-зимовий період завжди можна знайти в магазинах утеплене взуття для дому, в якому складно замерзнути

На Львівщині поступово розпочали вмикати опалення. Проте більшість розуміє, що зима буде складною і непередбачуваною. Окрім приладів та їжі, які українці збирають на випадок вимкнення електроенергії, варто озброїтись інформацією й про те, як правильно одягатися, аби не мерзнути взимку. 

Як одягатися — основні правила 

Щоб не мерзнути, варто одягатися у декілька шарів:

  • перший шар — білизна та шкарпетки. Можна вдягнути дві пари шкарпеток або ж одну пару товстих та теплих. Перевагу надавайте натуральним тканинам, адже вони не тільки добре тримають тепло, а й запобігають надмірному потовиділенню;
  • другий шар — термобілизна. Якщо немає — вдягайте футболку, колготки, футболку та підштанці/легінси;
  • третій шар — водолазка, худі, светр, на ноги — штани, джинси тощо.

Якщо збираєтесь надвір, вдягайте куртки, які закривають поперек. Навіть якщо ви дуже тепло вдягнулися, не забудьте взяти із собою шапку. Багато хто не любить шапки та зараз на ринку є безліч інших головних уборів — капелюхи, пов’язки та навіть утеплені хустки. 

Як тримати ноги у теплі 

Якщо вас не рятують шкарпетки, одягайте капці. В осінньо-зимовий період завжди можна знайти в магазинах утеплене взуття для дому, в якому складно замерзнути. 

Під час вибору взуття звертайте увагу на розмір. Якщо обирати менше за розміром, ви не зможете ворушити пальцями та почнете мерзнути. Також для утеплення варто покласти у взуття устілки. Надавайте перевагу вовняним, вони добре вбирають вологу та зігрівають. Якщо ви мало рухаєтеся, вам не потрібне утеплене взуття, інакше ноги будуть часто потіти.

Альтернативний та теплий одяг для дому

Багато хто хоче вдягатися вдома не лише тепло, а й стильно. У наш час теплими та зручними є трикотажні костюми, як для чоловіків, так і для жінок. Такий одяг є досить практичним, адже комплект можна розділити, а речі поєднувати з іншими. 

Крім того, популярності набули толстовки-пледи. У них приємно кутатися, тож змерзнути майже неможливо. 

Актуальними стали цього року й колготи з флісом — дуже теплі, але водночас гарні. Вони мають одну хитрість — ефект «голих» ніг. Попри це одяг дійсно зігріває, однак є естетичним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності