• Головна
  • Лайфстайл
  • Користувачі соцмереж помітили смартфон на картині, яку намалювали у 1860 році

Користувачі соцмереж помітили смартфон на картині, яку намалювали у 1860 році

Користувачі соцмереж помітили смартфон на картині, яку намалювали у 1860 році

Користувачі соціальних мереж знайшли картину 162-річної давнини, на якій жінка тримає смартфон у руках.

Про це пише The New York Post.

На картині Фердинанда Георга Вальдмюллера «Очікуваний» зображено жінку на фоні мальовничого пейзажу і чоловіка, який чекає її з рожевою квіткою. Але тепер, у 21-му столітті, це виглядає так, ніби жінка щось читає в iPhone під час прогулянки. Але це, очевидно, не так, оскільки перший iPhone був випущений у 2007 році, а картина була завершена в 1860 році. Втім, на думку мистецтвознавців, цій ілюзії є просте пояснення: жінка читає молитовник під час прогулянки, а не переглядає соціальні мережі.

«Дівчина на цій картині Вальдмюллера не бавиться своїм новим iPhone X, а йде до церкви, тримаючи в руках невеликий молитовник», — розповів генеральний директор мистецького агентства austrian-paintings.at Джеральд Вайнполтер.

Натомість Пітер Рассел, який був першою людиною, яка розповіла про цю картину в соцмережах, сказав, що він і його партнер бачили картину цього літа під час відвідування музею Neue Pinakothek у Мюнхені. Чоловік зазначив, що дискусія навколо цього мистецького твору показує, наскільки змінилося суспільство.

«Найбільше мене вражає те, наскільки зміни в технології змінили інтерпретацію картини та, певним чином, змінили весь її контекст. Велика зміна полягає в тому, що в 1850-х чи 1860-х роках кожен глядач одразу впізнав би предмет, яким захоплена дівчина. Вони б сказали, що це молитовник. Сьогодні ж ніхто не міг не помітити схожість зі сценою дівчини-підлітка, яка поглинена соціальними мережами у своєму смартфоні», — сказав Рассел.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності