• Головна
  • Лайфстайл
  • 10 наймоторошніших місць, до яких приїжджають туристи перед Хелловіном

10 наймоторошніших місць, до яких приїжджають туристи перед Хелловіном

10 наймоторошніших місць, до яких приїжджають туристи перед Хелловіном

Перед Хелловіном місця, які мають недобру славу, стають все більш привабливими для туристів. У Сполучних Штатах Америки таких місць чимало. Проте від цих 10 мурашки поповзуть спиною.  

Добірку найбільш моторошних місць опублікувало видання New York Post.

Особняк Вінчестерів, Каліфорнія

Будинок Вінчестерів — це особняк №525 на Вінчестер-бульварі в місті Сан-Хосе, у штаті Каліфорнія. Він колись був особистою резиденцією Сари Вінчестер.

Легенда свідчить, що після смерті свого чоловіка Сара була на аудієнції у медіума в Бостоні, який «поспілкувався з духом Вільяма».

Дух покійного нібито повідомив, що нещастя Сари (смерть єдиної дочки незабаром після народження, відносно рання смерть чоловіка) пов'язані з тим, що на сім'ї лежить прокляття загиблих від рушниці, створеної батьком Вільяма.

Щоб уникнути подальших проблем, жінка мусить спорудити особливий будинок, де духи не зможуть зашкодити їй. Прислухавшись до поради медіума, Сара придбала будинок на Західному узбережжі.

Вона не користувалася послугами професіоналів, змінюючи будинок на власний розсуд. Тому він має певні особливості, такі як двері та сходи, які нікуди не ведуть, і вікна, що виходять на інші кімнати.

Будівництво особняка-лабіринту почалося в 1881 році і не завершилося до смерті Вінчестер в 1922 році.

 Будинок досягав семи поверхів, проте після землетрусу в 1906 році три верхні поверхи обвалилися.

У будинку приблизно 161 кімната, 950 дверей, 10 000 вікон, 40 сходів, 47 камінів, а також три ліфти.  Власність Вінчестер раніше становила близько 162 акри (66 га), але з тих пір маєток зменшився до 4,5 акрів (1,8 га) - мінімально необхідного для розміщення будинку та прилеглих господарських будівель.

Після смерті Сари Вінчестер 5 вересня 1922 року усі її речі (крім будинку) були передані племінниці та особистому секретарю.

Тепер у будинку проводять екскурсії та навіть весілля для найсміливіших пар.

Готель Cecil, Каліфорнія

У холах готелю Cecil у центрі Лос-Анджелеса панує зло. Кажуть, що в готелі загинуло щонайменше 16 людей, серед них є жертви вбивств, самогубці.А також тут траплялися загадкові смерті. Як от смерть китайсько-канадської туристки Елізи Лем, яка була героїнею документального фільму Netflix «Місце злочину: Зникнення в готелі Cecil».

Серійний вбивця Річард Рамірез провів деякий час у готелі під час убивств у 1980-х роках. Кажуть навіть, що одна з жертв вбивства Елізабет Шорт, яку називали Чорною Жоржиною, була  в готелі за кілька днів до смерті.

Цей готель надихнув творця American Horror Story Патріка Мерфі на створення 5-го сезону його антологічного шоу під назвою «American Horror Story: Hotel».

Сьогодні готель використовують як житло, але планують знову відкрити колись як готель.

Готель Stanley, Колорадо

Його відчинили у липні 1909 року. Фрілан Оскар Стенлі побудував готель як оздоровчий центр для хворих на туберкульоз легенів у Естес-Парку, за сім миль від Скелястих гір.

Приблизно через 70 років він надихнув Стівена Кінга на роман «Сяйво».

У 1973 році Кінг і його дружина заселилися в кімнату 217 на одну ніч. Тоді вони були єдиними гостями, які зареєструвалися в готелі на 140 номерів.  Його планвували зачинити назавжди.  

Випивши кілька чарок у барі, Кінг прогулявся готелем. А на одному з поверхів помітив дитину. Як згодом виявилось, в готелі не було жодного працівника з дитиною.

 Кінг сказав, що тієї ночі прокинувся серед ночі, вийшов на вулицю, щоб викурити сигарету, і придумав ідею для свої книги-бестселера.

Сьогодні готель Stanley пропонуює відвідувачам екскурсію з привидами. А гості можуть відвідати номер 217.

Санаторій Waverly Hill, Кентуккі

Waverly Hill відкритий у 1910 році як туберкульозне відділення в Луїсвіллі.

Спочатку тут планували утримувати лише близько пів сотні пацієнтів. Але все змінилося, коли по всьому Кентуккі спалахнула епідемія туберкульозу.

У 1926 році будівлю розширили, щоб одночасно прийняти понад 400 пацієнтів.

 Двері Waverly Hill офіційно зачинилися в 1961 році. Кажуть, що за цей час через його зали пройшло понад 50 000 пацієнтів.

Однак, схоже, не всі його пацієнти та персонал залишили приміщення.

Дух маленького хлопчика Тіммі любить жартувати  з відвідувачами, які заходять у будівлю. Привид медсестри, яка повісилася в будівлі, тепер блукає коридорами пізньої вночі, і можна побачити, як вона бігає  кімнатами.

Waverly Hills пропонує гостям нічні тури з привидами і навіть приватні нічні розслідування для найсміливіших.

Плантація Myrtles, Луїзіана

Плантацію Myrtles у Новому Орлеані, яку називають одним із будинків із найбільшою кількістю привидів у США, побудував у 1796 році генерал Девід Бредфорд.

Його жахливе ставлення до рабів та слуг стало легендою. Найпомітнішим привидом, якого, як стверджують, бачили на території, є рабиня на ім’я Хлоя, власність Кларка і Сари Вудраффів.

Говорили, що Вудраффи жахливо поводилися зі своїми рабами, а Кларк навіть відрізав вухо Хлої, коли її спіймали за підслуховуванням приватної розмови. Сьогодні можна побачити Хлою, яка блукає плантацією в зеленому тюрбані.

Salem, Массачусетс

Одне з найвідоміших і найстрашніших місць у Сполучених Штатах — це місце знаменитих салемських судів над відьмами. Але його паранормальна історія лише розширилася після судових процесів 1660-х років.

Кажуть, що готель Hawthorne, побудований у 1923 році, розташований на вершині яблуневого саду Бріджит Бішоп, однієї з перших жертв судів над відьмами.

Гості, які проживають у готелі, розповідають, що відчувають запах яблук у коридорах, плач дитини, яку неможливо знайти, і бачать жінку, яка з’являється в кімнаті 612.

Готель відкритий і донині, але бронювати місця в ньому потрібно заздалегідь. Адже це одне з найпопулярніших місць в Салемі.

 Pine Barrens, Нью-Джерсі

Це 1,1 мільйона акрів прибережних рівнин у південному Нью-Джерсі, на яких, за переказами, мешкає знаменитий Джерсійський диявол.  

Легенда розповідає, що Джерсійський диявол народився в Лідсі, штат Нью-Джерсі, у 1735 році. І був 13-ою небажаною дитиною.

Після народження з’явився звір, який перерізав горло одній із акушерок, які допомагали матері Лідс, а потім вилетів у димар.

Місцеві мешканці називають його «Лідським дияволом», описуючи як потвору з головою коня, довгими ноги з копитами, короткими передніми лапами та крилами кажана. А його зріст коливається від шести до чотирьох футів.

Востаннє диявола з Нью-Джерсі бачили в 2015 році, хоча багато скептиків вважають, що це була фальсифікація.

Маєток Крейшера, Нью-Йорк

Сім'я Крейшерів була однією з найвпливовіших сімей Нью-Йорка протягом 1800-х років. Німецькому іммігранту Бальтазару Крейшеру приписують впровадження кам’яної кладки в Нью-Йорку,  в той час як більшість будівель споруджували з дерева.

У 1885 році він придбав землю на Стейтен-Айленді, де побудував два особняки та цегельну мануфактуру. Один із цих особняків досі стоїть як історична пам’ятка, і, хоча він вільний, він все ще може бути домом для деяких членів сім’ї Крейшер, яких уже немає. 

У 1894 році Едвард Б. Крейшер, син Бальтазара, покінчив життя самогубством, вистріливши собі в праву скроню на сімейній фабриці.

Понад 100 років потому, у 2005 році, член злочинної сім’ї Бонанно на ім’я Роберт Маккелві був убитий доглядачем особняка Крейшер за наказом мафіозного боса Джино Галестро.

У вікнах особняка бачили привидів. Від незрозумілих стогонів і до скрипу меблів, що рухаються самостійно - цей історичний будинок напвонений паранормальними явищами.

Школа та лікарня штату Пеннхерст, Пенсільванія

Відкритий у 1908 році для розміщення душевнохворих.  Як і у багатьох притулках того часу тут теж до пацієнтів ставилися погано.

У 1968 році телерепортер Білл Балдіні показав п’ятисерійну розповідь про державну школу та лікарню Пеннхерст на філадельфійському TV10, яка викрила жахливе становище, в якому опинилися  мешканці закладу.

Проте заклад офіційно не зачинив свої двері до грудня 1987 року.

 

Кажуть, що тепер духи цих бідних, змучених душ блукають його величезними цегляними коридорами.

Один із найактивніших духів називається «Король». Вважають, що це недружній дух когось із персоналу, хто працював тут у 40-х чи 50-х роках. Кажуть, що він не любить жінок, іноді навіть стає жорстоким. Розповідають про людей, яких торкався і навіть душив цей злий дух.

Геттісбург, штат Пенсільванія

Геттісберг є осередком паранормальних явищ, починаючи ще з громадянської війни.

Батьківщина найкривавішої битви, що велася на території США. Тоді під час триденної битви під Геттісбергом під час громадянської війни загинуло приблизно 50 000 осіб.

Від дитячого будинку з привидами до місця на полі бою під назвою «Дияволське лігво» — у Геттісбурзі, здається, багато паранормальної активності за кожним кутом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності