• Головна
  • Лайфстайл
  • В Іспанії презентують найекологічніший спосіб побувати у космосі: коли це буде можливо та скільки коштуватиме

В Іспанії презентують найекологічніший спосіб побувати у космосі: коли це буде можливо та скільки коштуватиме

В Іспанії презентують найекологічніший спосіб побувати у космосі: коли це буде можливо та скільки коштуватиме

Компанія стверджує, що її капсули піднімаються без викидів CO2

Компанія з Мадриду Halo Space планує запропонувати свої комерційні польоти з «нульовим викидом» на борту стильної круглої капсули, прикріпленої до надутої повітряної кулі. Капсула, яка перевозитиме вісім пасажирів і одного пілота за одну поїздку, має панорамні вікна, які дозволяють оглядати Землю, перебуваючи на висоті до 40 кілометрів.

Про це пише Daily Mail.

Іспанська компанія проведе свій перший тестовий політ на прототипі своєї космічної капсули в Індії в грудні цього року. Після завершення успішних випробувань компанія почне здійснювати комерційні рейси в 2025 році, а пізніше планує розмістити авіабази на чотирьох континентах.

З 2029 року перевізник здійснюватиме загалом 400 комерційних рейсів із 3 000 пасажирами на рік. Ціна становитиме від 100 000 до 200 000 євро за квиток. Клієнтам пропонуватимуть спостерігати за Землею протягом 4-6 годин.

«Протягом останніх 12 місяців ми працювали з найкращими та найдосвідченішими компаніями в аерокосмічній галузі, щоб використовувати існуючі, перевірені та безпечні технології. Команда дуже задоволена тим, чого ми досягли за цей перший рік, але ми ще більше в захваті від того, куди ми прямуємо – доставляти тисячі пасажирів на край космосу, на висоту до 40 кілометрів над Землею, це змінить життя», — сказав генеральний директор і засновник Halo Space Карлос Міра.

Прототип Halo Space злетить у грудні з бази повітряних куль Інституту фундаментальних досліджень Тата (TIFR), який розташованій у Хайдарабаді (Індія). Він буде злітати в стратосферу (другий шар атмосфери Землі) на висоту 35 кілометрів протягом приблизно шести годин, перш ніж повернеться на Землю. Натомість другий випробувальний політ заплановано на кінець першого кварталу 2023 року в Іспанії.

«Наша мета — успішно запустити нашу літаючу капсулу, досягнувши висоти 35 км, а потім успішно приземлитися. У процесі ми перевіримо алгоритми моделювання польоту, перевіримо зв’язок між капсулою та контролером польоту, а також зберемо тисячі точок даних із датчиків, встановлених на капсулі», — сказав технічний директор Halo Space Альберто Кастрільо.

Компанія стверджує, що її капсули піднімаються без викидів CO2, що робить їх «найбільш екологічним способом побувати в космосі».

Щодо наповнення, то у капсулі буде бар з напоями, Wi-Fi та приглушене, похмуре освітлення, аби краще сконцентруватись на тому, що відбувається ззовні транспорту.

Нагадаємо, астрономи виявили дивну «зефірну» планету на відстані 580 світлових років від Землі. Вона обертається навколо зірки червоного карлика і вважається газовим гігантом з найнижчою щільністю, який коли-небудь виявляли.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності