• Головна
  • Лайфстайл
  • Астрономи виявили планету-зефір на відстані 580 світлових років від Землі

Астрономи виявили планету-зефір на відстані 580 світлових років від Землі

Астрономи виявили планету-зефір на відстані 580 світлових років від Землі

Астрономи виявили дивну «зефірну» планету на відстані 580 світлових років від Землі. Вона обертається навколо зірки червоного карлика, і вважається газовим гігантом з найнижчою щільністю, який коли-небудь виявляли.

Про це пише Sciencealert.

Під час своїх спостережень астрономи відзначили, що зефірний світ, як багато хто думав про нього, виявився набагато меншим за щільністю, ніж будь-які інші газові гіганти, які ми виявили раніше. Крім того, його близьке розташування до зірки червоного карлика, навколо якої він обертається, викликало ще більше питань щодо формування планети.

«Традиційно вважалося, що гігантські планети навколо червоних карликових зірок важко утворити», — сказав Шубхам Канодія, дослідник з Лабораторії Землі та планет Інституту Карнегі.

Астрономи почали називати цю планету зефірною, бо вона має схожу до зефіру щільність.

Вчені запропонували принаймні одну можливу причину щільності планети-зефіру. Причина може бути пов’язана зі скелястим ядром планети. Вважається, що газові гіганти утворюються як масивні скелясті ядра, маса яких у 10 разів перевищує масу Землі.

Звідти вони швидко втягують велику кількість сусіднього газу, утворюючи гігантів, якими є сьогодні. Інші газові гіганти, такі як Юпітер, могли навіть з’їсти інші планети, щоб вирости такими ж великими. Цілком можливо, що ця планета, відома як TOI-3757 b, має меншу кількість важких елементів у своєму ядрі, і тому кам’яне ядро ​​утворилося повільніше, затримуючи початок акреції газу.

Майбутні спостереження зефірної планети, можливо, за допомогою космічного телескопа Джеймса Вебба, можуть розповісти більше про його атмосферу та щільність.

Нагадаємо, група вчених із деяких американських університетів вважають, щоб саме Венера, а не Марс має стати метою для першої місії на іншу планету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності