Найважча в історії: 3-тонна риба встановила рекорд

Найважча в історії: 3-тонна риба встановила рекорд

Майже 3-тонна сонячна риба, яку знайшли мертвою біля берегів Португалії, вважається найважчою кістковою рибою, яку коли-небудь виявляли. Хоча «океанічного бегемота» виявили ще у 2021 році, про його статус у Книзі рекордів Гіннеса стало відомо лише нещодавно.

Про це пише New York Post.

Велика сонячна риба, відома під назвою Mola Аlexandrini, була виявлена в північній частині Атлантичного океану біля острова Фаял на Азорських островах у грудні минулого року. Потім її забрала місцева влада та повернула в порт, щоб науковці могли її належним чином дослідити. На фотографіях показано пошарпану тушу — яка нагадує гігантську безтілесну голову — яку скріплюють мотузками та піднімають навантажувачем для транспортування.

Подальший розтин виявив, що рибина мала 12 футів у висоту та 11 футів у довжину. Однак найбільш вражаючим показником була її вага, виміряна за допомогою крана: 6049 фунтів, або приблизно 3 тонни — орієнтовно стільки ж, скільки Hummer або дорослий білий носоріг. Це було приблизно на пів тонни важче попереднього рекорду Гіннеса в 5070 фунтів, встановленого сонячною рибою, яку виловили в Японії в 1996 році.

Незрозуміло, як загинув цей «морський бегемот». Однак на його голові була циліндрична вм’ятина червоного кольору, яку, за припущеннями, міг нанести кіль човна.

За словами Хосе Нуно Гомеса-Перейри, морського біолога з Асоціації атлантичних натуралістів, Mola була справді «величним зразком». Він додав, що її посмертні фотографії не відображають того, як дивовижне створіння виглядало, коли воно було живе.

Зазначається, що сонячна риба є найбільшою кістковою рибою у світі, завдовжки до 14 футів і 5000 фунтів, та водиться у помірних і тропічних морях по всьому світу. Лише деякі акули та скати більші, однак вони хрящові — складаються з хрящів, а не з кісток.

Незважаючи на свої жахливі розміри, Mola нешкідливі для людей, адже надають перевагу медузам, дрібній рибі та зоопланктону.

Нагадаємо, помер найстаріший собака у світі Пебблс, той-фокстер’єр з Південної Кароліни. Він не дожив до свого 23-го дня народження. Загалом той-фокстер’єри живуть приблизно 13-15 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності