Незамінний аксесуар Львова: обираємо парасолю

Незамінний аксесуар Львова: обираємо парасолю

Обираємо зручну, правильну і якісну.

У Львові парасоля - незамінний аксесуар. З'ясовуємо, які бувають парасолі та як їх правильно обирати.

Отож, за типом конструкції усі парасолі можна умовно поділити на два типи - тростини та складені моделі. Парасоля-тростина відрізняється великим куполом. Зазвичай такі моделі мають міцний каркас, тому вони не ламаються навіть від сильних поривів вітру. Недолік тростин - вони доволі габаритні і їх незручно носити з собою на щодень. Складені парасолі - компактні. Їх дуже зручно носити в рюкзаку або сумочці. Підбирати таку модель варто, відштовхуючись від розмірів в складеному вигляді. Це допоможе знайти варіант, який легко вміщатиметься у вашій сумці або бардачку авто. А це означає, що парасолька завжди буде у вас під рукою.

Механізми складання парасольок

Існує три типи механізму складання парасольок - механічний, напівавтомат і автомат.Механічний тип. Ці парасолі відкриваються і закриваються вручну, вважаються найнадійнішими й довговічними. Варто звернути увагу, що їхній каркас може складатися до мінімальних розмірів (16-19 см).Напівавтомат. Найпопулярніші моделі сьогодні. Вони розкладаються одним натисканням, а складаються вручну. Парасолі відрізняються надійністю, довговічністю і доступною ціною.Автоматична система відкривання. Парасолі відкриваються і закриваються одним натисканням кнопки. Проте такі моделі коштують трохи дорожче.

Спиці й каркас

Ці елементи є основою будь-якої парасольки. Каркаси сучасних моделей парасольок виготовляють з алюмінію, карбону, сталі або сплавів інших металів. Якщо ви підбираєте легку парасольку, то вам варто звернути увагу на каркаси з алюмінію. Якщо ж в пріоритеті міцність, то краще підійде каркас з карбону.Залежно від моделі, парасолі можуть мати від п'яти до тридцяти шести спиць. Стандартним варіантом вважаються парасолі, під куполом яких знаходиться вісім-десять спиць. Саме така кількість робить парасольку більш стійкою до поривів вітру.Найбільш довговічними у використанні стануть парасольки з системою “антивітер”, яка навіть при сильних поривах вітру не дасть куполу вивернутися. 

Особливості вибору купола

Купола сучасних парасольок виготовляють з епонжа (бавовняна, шовкова або напівшовкова шорстка тканина полотняного переплетення, що покрита вузликами - ред.), сатину, поліестеру чи нейлону. Більшість моделей спеціально просочують тефлоном, який забезпечує додатковий ступінь захисту від вологи.При виборі звертайте увагу і на розмір купола. Наприклад, якщо ви підбираєте варіант для прогулянок під дощем удвох, то вам краще вибрати парасольку з великим куполом. Якщо ж ви шукаєте повсякденний варіант, то віддавайте перевагу стандартним моделям.

Вибір ручки

На ринку сьогодні представлено два основні варіанти - пряма ручка і гак.Їх виробляють ​​зі сталі, дерева або пластику. Для запобігання ковзання в руці, багато ручок мають спеціальне гумове покриття. Такі ручки - найнадійніший варіант, оскільки вони добре лежать у руці й не вислизають. 

Тепер ви знаєте про парасолі все і навіть більше.

Додамо, за інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у Львові сьогодні, 11 серпня, очікується гроза.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності