• Головна
  • Лайфстайл
  • Можуть викликати рак: у чорнилах для татуювань знайшли небезпечні речовини

Можуть викликати рак: у чорнилах для татуювань знайшли небезпечні речовини

Можуть викликати рак: у чорнилах для татуювань знайшли небезпечні речовини

Ця новина стривожить понад 100 мільйонів американців, які мають хоча б одне татуювання

Майже половина всіх чорнил для татуювань, які використовують у США, можуть містити хімічні речовини, що викликають рак.

Про це пише The New York Post.

Дослідники з Бінгемтонського державного дослідницького університету у штаті Нью-Йорк проаналізували 56 популярних чорнил, які часто використовують американські тату-майстри. Вони виявили, що 23 з них містять потенційно небезпечні азосполуки. І хоча самі азосполуки не викликають занепокоєння, бактерії або ультрафіолетове світло можуть розкласти їх на іншу канцерогенну сполуку.

Насправді дуже мало відомо про склад чорнила для татуювань, тому ми почали аналізувати популярні бренди. Дивно, але жодний фарбувальний цех не виготовляє спеціального пігменту для чорнила для татуювань. Великі компанії виробляють пігменти для всього, наприклад, фарби та текстилю. Ці самі пігменти використовуються у фарбах для татуювань

провідний автор дослідження Джон Свірк

Зазначається, що ця новина стривожить понад 100 мільйонів американців, які мають хоча б одне татуювання. Згідно з місцевими дослідженнями 2019 року, 35% людей по всій країні займаються бодіартом, порівняно з 21% у 2012 році. Втім, незважаючи на свою популярність, татуювання регулюються як косметичний продукт у США. Це означає, що в більшості випадків інгредієнти не повинні бути схвалені комісією перед використанням.

У січні цього року Європейський Союз ввів заборону на два часто використовувані зелені та сині чорнила після того, як регулятори заявили, що вони містять небезпечні хімікати. Зокрема, чорнила для татуювань містять дві частини — пігмент і розчин-носій. Пігментом може бути молекулярна сполука, така як синій пігмент, або тверда сполука, така як діоксид титану. Розчин-носій, з іншого боку, транспортує пігмент до середнього шару шкіри.

Дослідники були особливо зацікавлені ​​в аналізі хімічних компонентів пігментів і використовували для цього різноманітні методи, включно з електронною мікроскопією. Окрім виявлення азосполук у 23 пігментах, вони також підтвердили наявність інших інгредієнтів, які не завжди вказувалися на етикетках. Так, в одному випадку етанол не значився, але хімічний аналіз підтвердив його наявність.

Тепер Джон Свірк і його команда сподіваються збільшити прозорість інгредієнтів і компонентів чорнила для татуювань. Після експертної оцінки дослідження вони планують додати всю інформацію на свій вебсайт, щоб ті, хто планує зробити татуювання, могли все перевірити.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності