• Головна
  • Лайфстайл
  • Розсилають небезпечні файли: українців попереджають про нові кіберзагрози

Розсилають небезпечні файли: українців попереджають про нові кіберзагрози

Розсилають небезпечні файли: українців попереджають про нові кіберзагрози

Зловмисники використовують теми штрафів від податкової та ядерного тероризму

Українців попереджають про нові кібератаки через розсилання небезпечних файлів. Зловмисники використовують теми штрафів від податкової та ядерного тероризму.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Фахівці Держспецзв'язку виявили розповсюдження електронних листів начебто від імені "Державної податкової служби України" з темою "Повідомлення про несплату податку". У них міститься архів "НакладенняШтрафнихСанкцiй. zip" з однойменним docx-документом.

"Його відкриття в кінцевому результаті призведе до завантаження шкідливої програми Cobalt Strike Beacon. Активність відстежується за ідентифікатором UAC-0098", — кажуть у відомстві.

Там додають, що ще одна кібератака здійснювалася за допомогою розповсюдження шкідливого документа з назвою "Nuclear Terrorism A Very Real Threat.rtf". Відкриття файлу призводить до завантаження та запуску шкідливої програми CredoMap. Цю активність асоціюють із діяльністю групи APT28.

Нагадаємо, від початку війни кіберполіцейські заблокували понад 3600 ворожих ресурсів. З початку введення воєнного стану кіберполіція викрила шахрайську діяльність понад 500 осіб, які намагалися “заробити” на війні.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності