• Головна
  • Лайфстайл
  • На Болонському книжковому ярмарку Україна представить порожній стенд

На Болонському книжковому ярмарку Україна представить порожній стенд

На Болонському книжковому ярмарку Україна представить порожній стенд

Таким чином українська книжкова спільнота звертається до колег з інших країн по підтримку

На цьогорічному Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки Україна представить порожній стенд-маніфест.

Таким чином українська книжкова спільнота звертається до колег з інших країн по підтримку, аби наступного року повернутися на Болонський ярмарок зі стендом, наповненим книжками

Організатори ярмарку надали Україні стенд безкоштовно та відмовили в участі росії. Також організатори закликали видавців, що братимуть участь, привезти дитячі книжки, перекладені з української на мови світу, аби зібрати їх у межах спільної виставки. Окрім того, в центральній частині ярмарку запланована експозиція із 30-40 українських книжок.

"Ми відчуваємо, що не самі протистоїмо російській агресії, коли отримуємо від колег зі світової книжкової спільноти таку підтримку. Стенд України та підтримка організаторів ярмарку — можливість голосно прозвучати, знайти прихильників та об'єднати навколо себе небайдужих людей книжкової сфери. Ми закликаємо протистояти разом з нами російській агресії, перекладати українські книжки на іноземні мови, аби якнайбільша кількість людей могла почути і зрозуміти Україну, дізнатися, про що і як ми пишемо, а також чому війна, яка прийшла в Україну, може прийти і в Європу", - розповідають в Українському інституті книги.

Усі відвідувачі ярмарку зможуть зняти фото/відео на українському стенді та опублікувати у соцмережах, аби засудити російську агресію та підтримати Україну, використовуючи гештеги #StandWithUkraine, #StopRussianAggression

Нагадаємо, в Україні заборонили ввезення і поширення всієї видавничої продукції з території держави-агресора. Держкомтелерадіо призупиняє видачу та зупиняє дію дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності