• Головна
  • Лайфстайл
  • До Дня Героїв Небесної Сотні у Львові представили виставку “Барикада”

До Дня Героїв Небесної Сотні у Львові представили виставку “Барикада”

До Дня Героїв Небесної Сотні у Львові представили виставку “Барикада”

Це панорамний знімок барикади з вулиці Грушевського

“Барикада” — це новий виставковий проєкт Муніципального мистецького центру. Створила його фотографиня Юлія По.

Проєкт являє собою одну велику панораму фотографію барикади з вулиці Грушевського. Цю барикаду спорудили після перших вбивств протестувальників наприкінці січня 2014 року.

“Авторка була активною учасницею подій на Майдані. Вона зробила потужний проєкт — однією фотографією змогла передати атмосферу того, що відбувалося”, — розповідає куратор фотопроєктів Муніципального мистецького центру Тарас Бичко.

Приурочили виставку до Дня Героїв Небесної Сотні.

“У цій роботі Юлії відображені події, які відбувалися. І це найкращий спосіб нагадати про те, що сталося, якою ціною ми здобули те, що зараз маємо. Також підростає покоління, яке не було очевидцями Майдану. Вони стають свідомими громадянами, і ми маємо розповідати про ті події для них”, — пояснює Тарас Бичко.

Виставили фото на фасаді Муніципального мистецького центру.

“Нам важливо залучати людей до перегляду фотографій. Вони зупиняються, розглядають виставку. Так ми популяризуємо фотографію”, — додає Тарас Бичко.

Додамо, авторка проєкту Юлія По у 2015 році отримала нагороду “Фотограф Року” за роботу “Барикада”. Загалом Юлія мала понад 60 групових виставок у різних країнах, але у Львові — це її перша персональна експозиція.

Поспілкуватися з фотографинею та побачити “Барикаду” можна буде вже завтра у 19.00 у Муніципальному мистецькому центрі за адресою Стефаника,11.

Нагадаємо, сьогодні у Львові на Меморіалі Небесної Сотні вшанували пам’ять Героїв Майдану. На честь річниці там провели акцію “Ангели пам’яті”

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності