• Головна
  • Лайфстайл
  • Євробачення-2022: Ярослава Лодигіна звільнили з посади члена правління Суспільного

Євробачення-2022: Ярослава Лодигіна звільнили з посади члена правління Суспільного

Євробачення-2022: Ярослава Лодигіна звільнили з посади члена правління Суспільного

Через звинувачення у непрозорості голосування

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії погодила звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного. Про це розповів член наглядової ради Вадим Міський.

"Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін. Сподіваюся, Ярослав у майбутньому зможе продовжити співпрацю з Суспільним у інших ролях", - йдеться в повідомленні.

Раніше Ярослав Лодигін заявив, що готовий піти у відставку через скандал із нацвідбору на Євробачення, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного.

Додамо, йдеться про ситуацію із підрахунком голосів. Під час оголошення результатів на екран не вивели таблицю із балами, а Ярослав Лодигін підраховував бали вручну.

Так, за результатами голосування Аліна Паш посіла перше місце у відборі. За оцінками глядачів перше місце посів гурт Kalush Orchestra, а за оцінками журі – Аліна Паш.

Гурт Kalush Orchestra отримав найвищі бали від Тіни Кароль та Джамали, однак Лодигін поставив лише 3 бали через стиль виступу.

"З величезною повагою до вашої творчості, до ваших образів, але мені здається, що ми уже декілька разів представляли себе таким чином як Україна, як люди з лісів, з гір в даному випадку", - розповідав Лодигін в прямому ефірі.

Додамо, відповідно до результатів Нацвідбору на Євробаченні-2022 Україну мала представляти Аліна Паш. Однак суспільне не уклало контракт зі співачкою, а оргкомітет Національного відбору ухвалив рішення про припинення участі співачки у відборі.

Аліну Паш запідозрили у підробці довідки щодо перетину державного кордону, коли співачка їздила до окупованого Криму у 2015 році. Начебто вона потрапила на півострів не з території України, а з території Росії.

Тим часом Держприкордонслужба підтвердила, що не видавала довідку про законний перетин державного кордону України співачці Аліні Паш, яка їхала в Крим.

Ймовірно, що на цьогорічному Євробаченні Україну представлятиме гурт Kalush Orchestra, який посів 2 місце у фіналі та отримав 14 балів загалом.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності