Де на Львівщині можна відпочити на природі

Де на Львівщині можна відпочити на природі

Кінець зими — хороший сезон для поїздок по Львівщині

На Львівщині потеплішало. Оскільки зимові морози позаду, пора розпочинати сезон подорожей областю. Куди поїхати та що подивитись, розповідаємо нижче.

Печерний монастир в Розгірче

На Стрийщині у селі Розгірче розташований скельний монастир. Розміщений він на висоті понад 400 метрів над рівнем моря, а перша згадка про нього сягає XV століття. Однак досліджувати його почали лише минулого століття.

Потрапити можна не тільки всередину монастиря, а й вилізти на його верхній ярус. Та тут треба бути обережним — вилізти простіше, ніж спуститися. А ще, монастир віддалено нагадує хатки гобітів з "Володаря перснів".

Мертве озеро (Журавлине)

У Сколівських Бескидах посеред лісу ви знайдете Мертве озеро. Тут можна зустріти журавлину болотну та осику, тому друга назва водойми — Журавлине.

Купатися тут точно не вдасться, та й багаття поблизу озера не розведеш. Але особливе воно тим, що через високий рівень сірководню тут не живуть організми, тому озеро дійсно "мертве". Доїхати до нього можна через центр села Сколе. Звідти потрібно йти пішки 8,5 км. По дорозі можна зайти до джерела мінеральної води “Нафтуся” або до Кам'янецького водоспаду.

Дендропарк у Оброшино

У парку можна побачити понад 60 видів дерев, деяким з них понад сотню років. Також тут створили зоологічний куток, де утримують екзотичних тварин: плямистих оленів, індійських гусок, казарок та огарів, яких можна побачити на власні очі.

А ще у дендропарку розташували Палац архієпископів. Хоч він і відреставрований неповністю, та все ж деякі декоративні та рідкісні елементи фасаду уціліли.

Історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"

Село Нагуєвичі, що за 10 кілометрів від Дрогобича, є Батьківщиною Івана Франка. Тож сюди можна приїхати, щоб дізнатися більше про життя та творчість відомого письменника.

До історико-культурного комплексу заповідника входять: меморіальний (літературний) будинок Франка, музей-садиба батьків Франка та художньо-меморіальний комплекс "Стежки Івана Франка". У хаті зберігають речі, яких торкалась і рука Івана Франка: книжки, за якими він навчався, сервіз, який він подарував на весілля своїм родичам під час відвідин села, обідній стіл родини, ікони та фотокартки молодого Франка.

Стільське городище

Колись недалеко від Львова на території кількох сіл Миколаївського району існувало місто-мегаполіс Стільсько, площа якого — 250 гектарів.

До наших часів від мегаполіса залишились лише декілька унікальних печерних комплексів. На думку дослідників, ці комплекси є рештками давніх храмів, що були висічені ще в дохристиянський період. Кожен із храмів мав різну кількість залів, від двох до семи, які з’єднані між собою оригінально розміщеними переходами. Подивитись на Стільське городище можна, якщо їхати у сторону Миколаєва до села Тростянець.

Додамо, також на вихідні можна поїхати у Тустань. Про те, чому там варто побувати хоча б раз, розповідаємо тут.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності