5 комп'ютерних ігор для цікавих вихідних

5 комп'ютерних ігор для цікавих вихідних

5 ігор з захопливим сюжетом та гарним дизайном

Після важкого робочого тижня важливо розслабитися. А оскільки погода та ситуація з коронавірусом не сприяють прогулянкам, пропонуємо пограти в ігри. Далі розповідаємо про 5 ігор з захопливим сюжетом та гарним дизайном.

Unravel

Це відеогра у жанрі головоломки-платформеру. Розробила її шведська студія Coldwood Interactive.

У центрі гри знаходиться Ярні (або Ниточка), маленька антропоморфна істота, зроблена з червоної пряжі. Вона досліджує світ навколо, використовуючи своє тіло. Дія гри розгортається на тлі скандинавських пейзажів. Ярні долає перешкоди за допомогою своєї однієї-єдиної нитки, яка буде розплутуватися у міру руху.

За словами розробників, Unravel — це гра про подолання труднощів, а Ярні уособлює міцні зв'язки між близькими людьми.

“Це не просто гра про вирішення головоломок. Вона про те, як ви рухаєтесь, долаєте перешкоди й орієнтуєтеся у просторі. Позаду себе Ярні завжди залишає нитку, з якою ви можете робити дійсно круті речі”, — сказав творчий директор студії Coldwood Interactive Мартін Салін.

До речі, у гри є продовження. У другій частині до червоної Ярні приєднується Ярні з синьої пряжі. Відтепер долати перешкоди вони мають разом. Тому у цю гру можна грати вдвох.

Out of Line

Це пригодницька гра, наповнена красивими головоломками, намальованими від руки в оригінальному 2D-стилі.

Out of Line розповідає про пригоди хлопчика-робота Сена. Він намагається втекти з фабрики, яка колись була йому домом. Сену заважає злий ворог — металева клішня. Проте хлопчик-робот знаходить друга — старшого робота, який допомагає йому у всіх пригодах. Також Сен має магічний спис, який допомагає розгадувати йому загадки та долати перешкоди.

Додамо, що у грі ніхто не говорить. Увесь сюжет ми розуміємо лише з візуальних елементів.

Hoa

Hoa — це намальована вручну гра-головоломка, яка наповнена чудовою музикою та спокійною атмосферу. Хоч гру вважають дитячою, сподобається вони й дорослим. Адже Ноа точно може подарувати омріяний відпочинок після важкого робочого тижня.

Грати доведеться за Хоа — фею з квітки, яка повернулась на землю, де жила раніше. З діалогів ми дізнаємось дещо з її минулого. А наша задача — пройти кілька рівнів та подолати усі випробування на шляху.

До речі, гру створила в'єтнамська студія. Автори надихалися творчістю Хаяо Міядзакі. Тож гра має багато алюзій на музику та графіку з анімацій японського режисера.

Gris

Гру розробила іспанська команда незалежних розробників Nomada Studio.

Гравець керує дівчиною Гріс, яка повинна повернути світові фарби. Для цього їй потрібно подолати різні перепони, а також вирішити головоломки. Основна ідея у тому, що світ представлений в грі — це метафора емоційного стану жінки, яка нещодавно пережила втрату. Проте історія відкрита для широких інтерпретацій. Нам не говорять, кого саме втратила жінка і чому.

З розвитком історії, Гріс буде емоційно зростати й дивитися на свій світ по-іншому. Також змінюватиметься і кольористика гри. Ім'я героїні перекладається з іспанської як "сірий", і на початку гра матиме переважно таку кольорову гаму, але з розвитком сюжету фарб ставатиме більше.

Щоб якомога глибше передати емоційний стан Гріс, яка пережила втрату, автори навіть спілкувалися з жінками, які мають такий досвід. Також для точного зображення боротьби з травмою команда консультувалася з психотерапевтом.

Також Gris — це гра майже без тексту. У ній є лише прості нагадування про керування, проілюстровані універсальними піктограмами.

To the Moon

Це четверта гра дизайнера і композитора Кана Ґао. За жанром To the Moon

— пригодницька рольова інді-гра та розповідь, зосереджена на сюжеті.

Це надзвичайна історія двох лікарів, які мандрують спогадами людей, що помирають, для виконання їхніх передсмертних бажань.

У зв’язку зі специфікою і складністю операції, нове життя — останнє, що пам’ятатимуть пацієнти, перш ніж зробити свій останній вдих перед смертю. Саме тому такі операції проводяться тільки людям перед смертю, щоби виконати їхнє бажання, яке вони самі не змогли втілити в життя.

У цій історії двоє лікарів намагаються здійснити мрію літнього чоловіка Джонні. З кожним кроком далі у спогади відкриваються нові фрагменти минулого Джонні. Збираючи до купи заплутані та загадкові події його життя, доктор Єва Розалін та доктор Ніл Воттс намагаються зрозуміти, чому саме кволий старий обрав таке дивне останнє бажання.

А мрія Джонні полягає в тому, що він хоче полетіти на Місяць.

Нагадаємо, минулих вихідних Lviv.Media розповідало, що приготувати, подивитися, почитати та у що пограти.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності