Два українських фільми перемогли на кінофестивалі у США

Два українських фільми перемогли на кінофестивалі у США

Українські стрічки здобули перемогу за якісну режисуру

Дві українських стрічки перемогли міжнародному кінофестивалі "Санденс" у США. Фільм "Клондайк" виборов приз за найкращу режисуру в категорії світове художнє кіно, а "Будинок зі скалок" – премію за найкращу режисуру в категорії світове документальне кіно.

Стрічка "Клондайк" української режисерки Марини Ер Горбач, створений спільно з Туреччиною, розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій після авіакатастрофи рейсу MH17 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області.

"Я дуже щаслива, що ми ризикнули і відзняли фільм цього року, –незважаючи на пандемію, вдалось реалізувати задумане. У ньому є зрозуміла історія родини, моя авторська кіномова, але найголовніше: ми були дуже вільними, коли творили "Клондайк". Сподіваюсь, це почуття свободи передасться майбутньому глядачу", — говорить авторка стрічки Марини Ер Горбач.

Другий фільм-переможець "Будинок зі скалок" — стрічка спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України, її режисер — Сімон Леренг Вільмонт.

Фільм розповідає про декількох соціальних працівників на сході України, які працюють в особливому дитбудинку та створюють безпечний простір для дітей. Створювали стрічку понад 2 роки.

"За останні дні найкрутіші профільні американські ЗМІ написали стільки фантастичних рецензій на фільм, що наш рівень щастя просто зашкалює. А найголовніше майже в кожній рецензії на фільм згадується військова агресія Росії проти України. Для України це дуже важливо, щоб у світі чим більше про це говорили і знали", — зазначив лінійний продюсер фільму Асад Сафаров.

Довідка. Кінофестиваль "Санденс" — американський національний фестиваль незалежного кіно, який проводять щороку у січні, у Парк-Сіті, штат Юта.

Додамо, виробництво українських фільмів набуває обертів. Наприклад, документальний фільм “Терикони” Тараса Томенка відібрали до конкурсної секції 72-го Берлінського кінофестивалю Generation Kplus.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності