Гірськолижні курорти Карпат: де покататися, окрім Львівщини

Гірськолижні курорти Карпат: де покататися, окрім Львівщини

Гірськолижний сезон у розпалі. Любителі зимових розваг шукають цікаві місця, де можна покататися на лижах чи сноубордах. Lviv.Media підготувало добірку таких місць в українських Карпатах за межами Львівщини.

Прикарпаття

Буковель — найбільший гірськолижний курорт України. Розташований неподалік від села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. 

Ціни у Буковелі варіюються залежно від періоду ("Низький", "Сезонний", "Святковий"), статусу абонементу ""Звичайний", "Пільговий", "VIP") та тривалості. З повним оглядом на ціни можна ознайомитися за посиланням.

Гірськолижний курорт "Яремче" ідеально підходить для тих, хто ще не дуже впевнено катається на лижах. За 2 кілометри від міста знаходяться дві траси, протяжністю 300 (перепад висот 70 метрів) і 200 (перепад висот 30 метрів) метрів.

Комплект лиж (лижі, палиці, черевики, шолом): 150 — 200 грн. Сноуборд: 200 — 250 грн. Решта цін на сайті.

Закарпаття

Драгобрат — єдиний високогірний гірськолижний курорт України, розташований на висоті 1400–1700 метрів у масиві Свидовець.Таке розташування гарантує наявність снігу протягом усього зимового сезону. На Драгобраті працює 10 витягів (бугельні, крісельні та мультиліфти). Загальна протяжність трас – 10 кілометрів.

Ціни абонементу на день — від 300 до 800 грн. Детальніше — тут.

Пилипець — курорт для любителів катання на лижах обладнано декілька спусків різного рівня складності та підготовки. Це другий, після Драгобрату гірськолижний курорт за висотою гірськолижний курорт на території Закарпаття. Катання на лижах починається з висоти 700 метрів над рівнем моря, але найвищі траси починаються з вершини гори Гимба (1497 метрів).

Вартість денного абонементу на крісельний підйомник в Пилипці – від 500 грн., 3 години - від 250 грн. Прокат лиж – від 100 грн. Усі ціни за посиланням.

Курорт "Красія" у с. Вишка Закарпатської області має найдовшу в Україні трасу. Її протяжність —  3,5 кілометра. Ширина також досить зручна — до 250 метрів. На "Красії" працюють бугельні та крісельні підйомники.

Ціни залежать від сезону та днів тижня. Абонементи є від 2 годин до 5 днів. Ціни: від 200 до 4 275 грн. Усі ціни на сайті курорту.

Буковина

Мигове — гірськолижний курорт в Чернівецькій області біля села Мигове. Розташований на висоті 500 м над рівнем моря. Його родзинка — компактне розташування, що дозволяє швидко курсувати між готелями, підйомниками й закладами харчування.

Ціни: від 250 грн. за годину у будні дні до 950 грн денного абонементу у сезон. Усі тарифи тут.

Нагадаємо, Lviv.Media розповідало, де розважитись з дітьми на Львівщині та неподалік. Перелік місць за посиланням.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності