• Головна
  • Енергетика
  • США нададуть Україні 800 млн доларів на фінансування енергетичного сектору

США нададуть Україні 800 млн доларів на фінансування енергетичного сектору

США нададуть Україні 800 млн доларів на фінансування енергетичного сектору

Міністр економіки України передала партнерам з США список необхідного обладнання для ремонтів енергетичних обʼєктів

Сполучені штати Америки нададуть Україні пакет фінансової допомоги на загальну суму 800 млн доларів. Гроші підуть на підтримки енергетичного сектору України. Про це 31 серпня повідомила Міністр економіки Юлія Свириденко.

Візит до США

Ми глибоко вдячні за підтримку у створенні систем пасивного захисту, а також за пакет фінансування енергетичного сектору на суму 800 млн доларів. Під час цього візиту ми передали список критично важливого обладнання, необхідного для негайного ремонту” — йдеться в повідомленні Юлії Свириденко.

Під час візиту Міністра економіки України до США енергетика була однією з ключових тем. Разом із заступником міністра енергетики США Девідом Терком вони обговорили негайні кроки, необхідні для відновлення енергетичної системи. За словами Юлія Свириденко, понад 50% української енергетичної інфраструктури постраждало від російських авіаударів.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала угоди із Францією та Кореєю для відновлення економіки та інфраструктури. Країни нададуть понад 2 млрд доларів грантових та кредитних грошей. Грантова угода із Францією передбачає надання Україні 200 млн євро. Їх мають спрямувати на відновлення інфраструктури медичної галузі, сільського господарства, водопостачання, житлового будівництва та енергетики. Натомість з Кореєю уклали кредитну угоду, за якою Україна може використати близько 2,1 млрд доларів для закупівлі обладнання та реалізації проєктів відновлення у державному та приватному секторах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності