• Головна
  • Енергетика
  • Постійні відключення електроенергії в Україні можуть тривати до вересня

Постійні відключення електроенергії в Україні можуть тривати до вересня

Постійні відключення електроенергії в Україні можуть тривати до вересня

У НЕК “Укренерго” очікують на незначне покращення ситуації з енергетикою в серпні-вересні поточного року

Регулярні відключення електроенергії можуть тривати до початку осені 2024 року. У вересні ситуація буде покращуватись, через завершення ремонтних робіт на обʼєктах енергетичної інфраструктури. Про це на брифінгу, 16 травня, повідомив радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко.

Очікується незначне покращення в силу декількох факторів

За словами Юрій Бойка, в кінці літа ситуація з енергосистемою буде дещо краща за теперішню, бо накопичиться велика кількість сонячної енергії і погода буде сприяти меншому навантаженню на систему.

Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів. Атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів. В енергосистемі ще буде присутня велика кількість сонячної генерації, також знизиться навантаження на енергосистему внаслідок все ще теплої, але вже не спекотної погоди” — розповів Юрій Бойко. Також він зазначив, що наступна зима буде важкою й уникнути дефіциту в енергосистемі взимку не вдасться навіть за теплої погоди.

Нагадаємо, з 16 травня на Львівщині запровадили погодинні графіки відключень електроенергії. Їх будуть використовувати за потреби. Наприклад 16 травня з 9:00 до 16:00 графік не діє. Починаючи з 16:00 і до 21:00 у Львівській області запровадили графіки погодинних відключень світла.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності