• Головна
  • Енергетика
  • «Укренерго» повідомило про дефіцит електроенергії й закликало ощадливо її використовувати

«Укренерго» повідомило про дефіцит електроенергії й закликало ощадливо її використовувати

«Укренерго» закликало українців ощадливо споживати електроенергію, фото ілюстративне

Дефіцит в енергосистемі виник через несприятливі погодні умови

Оператор енергосистеми України «Укренерго» повідомив, що вперше за довгий час в енергосистемі виник дефіцит електроенергії. У зв’язку з цим, «Укренерго» закликало до ощадливого використання електроенергії.

«З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті», – сказано в повідомленні «Укренерго» в середу, 29 листопада..

В «Укренерго» наголосили на тому, що в енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Це означає, що споживачам сьогодні протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції. Через це оператор енергосистеми закликав українців ощадливо використовувати електроенергію до 18:00.

Водночас у повідомленні зазначили, що ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути всі електроприлади. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно, а також залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00.

Нагадаємо, що українська енергосистема зазнала значних збитків унаслідок російських атак в період із жовтня 2022 року до лютого 2023.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності