• Головна
  • Економіка
  • Наш план перемоги складається зі щоденної праці, збереження людей, сплати податків та підтримки Сил оборони

Наш план перемоги складається зі щоденної праці, збереження людей, сплати податків та підтримки Сил оборони

Наш план перемоги складається зі щоденної праці, збереження людей, сплати податків та підтримки Сил оборони

Нещодавно у Києві відбулось нагородження переможців всеукраїнського конкурсу “Сумлінний платник податків”. LVIV.MEDIA публікує колонку директора Growford інституту Віктора Прошкіна, присвячену цьому конкурсу, яку він розмістив на порталі censor.net.

Асоціація платників податків України спільно з Державною податковою службою відновила проведення престижної номінації "Сумлінний платник податків". Рейтингування було призупинено на два роки через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну.

Ця новина набуває особливого значення на тлі підняття урядом податків та жвавого суспільного обговорення цієї теми. Ми ж чітко розуміємо, що це не останнє підвищення, та як важливо державі налагодити діалог з бізнесом, який несе на собі економічний тягар війни.

Цьогоріч переможцями стали компанії, які продемонстрували, що в час війни український бізнес залишається надійною опорою для держави.

При визначенні переможців комісія брала до уваги не лише обсяг сплачених податків, але й середню заробітну плату на підприємстві, кількість робочих місць, участь у благодійних акціях та соціальних проєктах. Крім того, цьогоріч вагомим критерієм стала допомога армії.

П'ять підприємств, що входять до групи компаній львівʼянина Зіновія Козицького стали переможцями рейтингу. Варто підкреслити, що група щороку отримує нагороди від часу заснування рейтингу в 2011 році.

За словами Зіновія Козицького, власника групи компанії "Західнадрасервіс" та "Еко-Оптіма": "Наш план перемоги складається з щоденної праці, збереження людей, сплати податків підтримки сил оборони. Інвестуємо в Україну, віримо в Перемогу та докладаємо для цього максимальних зусиль. Дуже класно, що з кожним роком стає більше компаній, які бажають вести прозорий та відповідальний бізнес в Україні, – це визнання нашої роботи та мотивація на майбутнє. Гасло "воюй або працюй" набуває практичного значення. Це наш економічний фронт, на якому бізнес сплатою податків, створенням робочих місць, донатами допомагає ЗСУ захищати незалежність України".

За час війни компанії перерахували для ЗСУ понад 144 млн грн та сплатили 8 млрд грн податків до бюджетів всіх рівнів.

Нині найвищу відзнаку здобули "Самбірська сонячна станція" та "Гео-Надра-Інвест" в категорії малого бізнесу. У категорії середніх вирізнився "Нордік", а серед великих – "Бурова компанія Горизонти" та "Західнадрасервіс".

"Самбірська сонячна станція" під час ворожих атак на енергетичні об’єкти компанія не припинила роботу, а продовжувала генерувати чисту енергію. Водночас активно підтримувала місцеві громади, інвестуючи у відновлення шкіл, розвиток спортивних майданчиків та інші соціальні проєкти.

Підприємства "Гео-Надра-Інвест" і "Нордік", які працюють над розширенням газовидобувної інфраструктури, забезпечують енергетичну стабільність та створюють нові робочі місця, отримали високу відзнаку як сумлінні платники податків у сфері добування природного газу.

"Бурова компанія Горизонти", яка впровадила новітні методи буріння та інші сучасні технології, стала переможцем рейтингу серед великих підприємств. Кожна десята свердловина в Україні пробурена цією компанією.

Серед великих платників податків Асоціація відзначила і "Західнадрасервіс" – компанія посилює міжнародні партнерства та розширює видобуток природного газу, забезпечуючи великі надходження до бюджету та суттєво зміцнюючи енергетичну незалежність України.

Організатори наголосили, що нагорода "Сумлінний платник податків – 2023" — це більше, ніж цифри та економічні здобутки. Це історія про стійкість, відповідальність і віру в майбутнє України. Успіх таких компаній, як "Самбірська сонячна станція", "Гео-Надра-Інвест", "Нордік", "Бурова компанія Горизонти" та "Західнадрасервіс" доводить: чесний і прозорий бізнес може бути не лише джерелом прибутку, а й надійною опорою для держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності