НБУ обмежить банківські перекази між фізособами

НБУ обмежить банківські перекази між фізособами

Пропонується ввести ліміт на вихідні перекази до 100 тис. грн. Також кількість переказів на один рахунок до 30 разів на місяць

Національний банк України готує проєкт рішення про обмеження карткових переказів і запровадження лімітів переказу грошей з карти на карту між фізичними особами. Про це 23 травня повідомило видання LIGA.net, з посилання на Нацбанк.

До 100 тис. грн і не більше 30 разів на один рахунок

Як повідомили журналісти, ліміти на вихідні перекази будуть обмежені до 100 тис. грн та до 30 операцій на місяць для одного рахунку. Обмеження базуватимуться на квітневому рішенні РНБО щодо протидії нелегальному гральному бізнесу.

За нашими розрахунками, 95% клієнтів банків цих обмежень навіть не помітять. Натомість проводити тіньові платежі зловмисникам, які користуються картками фізосіб для, наприклад, несплати податків та злочинної діяльності, стане складніше і дорожче", – зазначив заступник керівника НБУ Дмитро Олійник в інтервʼю журналістам.

До слова, обмеження не діятимуть на вхідні перекази, щоб не ускладнювати діяльність волонтерам. До того ж за наявності підстав та підтверджень ліміти, як виключення, можуть і збільшувати. Рішення мають намір впровадити впродовж місяця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності