• Головна
  • Економіка
  • «Нафтогаз» запустив ще дві свердловини з об’ємом 550 тис. кубометрів на добу

«Нафтогаз» запустив ще дві свердловини з об’ємом 550 тис. кубометрів на добу

Україна продовжує нарощувати видобуток власного газу, фото ілюстративне з сайту «Нафтогазу»

Загалом від початку року «Нафтогаз» запустив вже три свердловини

Державна компанія «Укргазвидобування», підпорядкована групі компаній «Нафтогаз», почала видобувати газ зі ще двох свердловин, які разом дають 550 тис. кубометрів газу на добу, повідомила в четвер, 8 лютого, пресслужба «Нафтогазу».

Як сказано в повідомленні, обидві свердловини запустили цього тижня (точні дати в повідомленні відсутні). Відомо, що їх пробурили на нових перспективних родовищах. У якому регіоні розташовані родовища, у «Нафтогазі» не вказали».

Як нагадали в компанії, упродовж 2023 року «Укргазвидобування» запустило 86 нових свердловин. З них 24 — з початковим об’ємом понад 100 тис. кубометрів газу на добу. Крім того, про початок видобутку зі ще однієї свердловини «Нафтогаз» повідомляв у січні цього року. Це дозволяє Україні проходити опалювальний сезон лише на власному газі.

Як запевнило керівництво «Нафтогазу», у 2024 році компанія продовжить нарощувати власний видобуток. Окрім збільшення видобутку у 2024 році, компанія продовжує працювати над середньостроковими та довгостроковими проектами, результати яких, як стверджує в повідомленні, можна буде побачити через кілька років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності