• Головна
  • Економіка
  • В Україні схвалили оновлену Стратегію розвитку фінансового сектору

В Україні схвалили оновлену Стратегію розвитку фінансового сектору

НБУ
Фото: pexels

Стратегія складається з 5-ти розділів, які містять інформацію про поточний стан фінансового сектору, його візію та місію

Рада з фінансової стабільності (РФС) схвалила оновлену Стратегію розвитку фінансового сектору України.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Розроблення стратегії передбачено Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Стратегія складається з 5-ти розділів, які містять інформацію про поточний стан фінансового сектору, його візію та місію, 5 стратегічних цілей та заходи з їх реалізації, очікувані результати та міжнародні зобов’язання України у сфері фінансових послуг.

«Передбачені Стратегією заходи умовно поділено на: короткострокові заходи, спрямовані на забезпечення стабільності, недопущення погіршення ситуації у фінансовому секторі та економіці загалом; середньострокові заходи, що стануть основою майбутньої відбудови та зростання економіки», - йдеться у повідомленні.

Стратегічними цілями оновленої стратегії визначено: макроекономічну стабільність, фінансову стабільність, орієнтацію фінансової системи на відновлення країни, сучасні фінансові послуги, інституційну спроможність регуляторів та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Зазначається, що члени РФС розглянули системні ризики фінансового сектору. Вони перебувають на помірному та контрольованому рівні, крім геополітичного. Економіка України поступово відновлюється, однак залишається вразливою до безпекових ризиків, споживча інфляція знижується швидше, ніж очікувалося. Валютний ринок перебуває в досить стійкому та рівноважному стані.

Нагадаємо, за оцінкою Інституту економічних досліджень реальний ВВП зріс у червні на 15,3% до попереднього року (дпр) після зростання на 20,9% до попереднього року у травні. Експерти переглянули попередні оцінки роботи економіки за перші п’ять місяців 2023 року. Так, у першому кварталі падіння реального ВВП оцінюється у 10,5% дпр, за оцінкою інституту падіння було близько 13% дпр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності