Кількість боргів українців зросла на 8%: за що найбільше боргують

гроші
Фото: Freepik

Кількість боргів за комунальні послуги зросла на 22%

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість заборгованостей зросла на 615 тисяч або на 8%.

Про це повідомляється на платформі Опендатабот.

«Так, наразі чисельність боргів перетнула межу 8 млн, тоді як у лютому 2022-го їх нараховувалося 7,44 млн», - йдеться у повідомленні.

24,6% усіх боргів складає стягнення коштів на користь держави. До лютого 2022 року кількість таких заборгованостей зросла лише на 2%.

Несплачені вчасно штрафи за порушення правил дорожнього руху становлять у часті усіх заборгованостей 21,4%. Від 24 лютого 2022-го приріст кількості таких боргів склав +23%.

Попри це, кількість заборгованостей зменшилася у категорії «Стягнення коштів», до якої входять в борги по кредитах. Їх кількість зменшилася на 29% до лютого 2022-го та складає 18% у загальній кількості заборгованостей.

«Найбільш прогресуючою стала категорія боргів по сплаті штрафів за адмінправопорушення. За період повномасштабного вторгнення їхня кількість зросла більш ніж на 27%. Наразі 18% записів в ЄРБ з’являються саме з цієї причини», - зазначають в Опендатабот.

Кількість боргів за комунальні послуги зросла на 22%. У травні частка таких боргів становить 8%. Найменш малочисельною залишається категорія боргів по аліментах — 2,5% від загальної кількості заборгованостей. Від початку повномасштабної війни кількість боргів по аліментах зросла на 5%.

Нагадаємо, банки відновлюють блокування рахунків карткових рахунків клієнтів на вимогу державних виконавців. В Україні набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану».

Він скасовує дію постанови Кабміну, яка знімала арешт виконавчої служби на суму менш як 100 тис. грн на час дії воєнного стану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності