Аналітики розповіли, що буде з цінами на огірки

Аналітики розповіли, що буде з цінами на огірки

За тиждень закупівельні ціни на огірки просіли на 14%. Найближчим часом це позначиться на цінах на ринках і в магазинах

В Україні після тривалого подорожчання розпочалося зниження цін на огірки.

Йдеться про тепличні овочі, виробництву яких в Україні сприяла тепла весна. Про зміну тенденції повідомили аналітики EastFruit, пише Business.ua.

За тиждень закупівельні ціни на огірки просіли на 14%. Найближчим часом це позначиться на цінах на ринках і в магазинах (зараз огірки продають по 78-110 грн/кг, залежно від сорту та торгової точки).

«Тепла погода сприяла збільшенню збирання тепличного огірка в українських комбінатах. Зростання пропозиції на ринку змушувало виробників вкотре переглядати ціни на продукцію у бік зниження», – пояснили експерти.

За їхніми даними, більшість стаціонарних овочекомбінатів в Україні вийшли на повну потужність виробництва огірків. А ось попит на овоч не зріс, що впливає на ціни.

«Пропозиція огірка на ринку стрімко зростає. Водночас темпи збуту в даному сегменті залишаються відносно невисокими», - констатували експерти.

Втім, попри довгоочікуване зниження цін, огірки в Україні все одно коштують у 1,6 раза дорожче, ніж на початку травня 2022 року.

Нагадаємо, у Раді прогнозували зниження цін на овочі борщового набору. На це вплине збільшення обсягів вирощування овочів на Одещині, у центральних та західних регіонах України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності