В Україні зросли продажі нових авто: які марки лідирують

автомобілі

Найбільше купували нових автомобілів марки Toyota

У квітні українці придбали 5,1 тис. нових автомобілів, що у 4,3 раза більше ніж торік. Однак порівняно з 2021 роком платоспроможний попит на нові автомобілі знизився на 49%.

Про це повідомляє Укравтопром.

Порівняно з попереднім місяцем у квітні споживча активність на ринку зросла на 14%. Найчастіше українці обирали автомобілі марки Toyota – 805 реєстрацій авто. На другому місці Renault – 543 автомобілі.

На третьому місці у рейтингу BMW з показником 439 проданих автомобілів. Також у ТОП-5 марок автомобілів потрапив Volkswagen – 417 од, та Skoda – 393 авто.

Зазначається, що бестселером місяця нових легковиків вкотре став компактний кросовер Renault Duster. Таких автомобілів купили 508 одиниць.

Загалом від початку року в Україні зареєстрували 16,4 тис. нових легкових автомобілів, що на 32% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, у 2023 році під оподаткування транспортним податком підлягають 226 моделей легкових автомобілів. Платити транспортний податок потрібно за автомобілі , з року випуску яких минуло не більше 5-ти років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності