• Головна
  • Економіка
  • Пільги закінчилися: в Україні повернули податки на ввезення генераторів та Starlink

Пільги закінчилися: в Україні повернули податки на ввезення генераторів та Starlink

Також скасовані пільги при ввезенні товарів, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством для цілей та ремонту інфраструктури

З 1 травня 2023 року в Україні завершилася дія пільгового імпорту генераторів та станцій Starlink.

Про це повідомляють у пресслужбі Державної митної служби України.

«1 травня 2023 року завершується період звільнення імпорту окремих товарів від оподаткування ПДВ та ввізним митом, а в окремому випадку - і від акцизного податку», - йдеться у повідомленні.

Так, знову необхідно платити ПДВ та ввізне мито за товари, які імпортуються підприємствами або громадянами та які переміщуються на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, а саме:

  • електрогенераторні установки та частини до них;
  • окремі трансформатори, їх частини, інвертори;
  • окремі акумулятори, включаючи сепаратори для них;
  • системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету (Starlink).

Також скасовані пільги при ввезенні товарів, що безоплатно надаються Енергетичним співтовариством для цілей та ремонту інфраструктури.

Додамо, на початку квітня Верховна Рада України підтримала звільнення від ПДВ та мита ввезення товарів для безпеки та оборони.

Від оподаткування ПДВ звільнилися операції з ввезення на митну територію України товарів, що належать Міноборони, ЗСУ та іншим українським військовим формуванням, розвідувальним органам, органам спеціального призначення з правоохоронними функціями на які покладено функції із забезпечення оборони держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності