• Головна
  • Економіка
  • Рада готує перезавантаження податкової служби: зареєстровано законопроєкт

Рада готує перезавантаження податкової служби: зареєстровано законопроєкт

Верховна Рада України

До кінця 2023-го в Україні можуть перезапустити три ключових фінансових органи

Народні депутати зареєстрували законопроєкт про перезавантаження Державної податкової служби.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Реєструємо з ним проєкт про перезавантаження Податкової служби. За аналогією з проєктами по Митниці (#6490d) та БЕБ (#9080)», - йдеться у повідомленні.

Документом пропонується змінити процедуру конкурсного відбору керівника податкової на основі кращих практик конкурсів до антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК). Конкурсна комісія складатиметься з 9-ти осіб, визначених КМУ. Більшість, а саме 5 членів комісії, визначатимуться на підставі пропозицій міжнародних організацій.

Також йдеться про запровадження щорічного зовнішнього аудиту ефективності діяльності податкової.  

«Негативний висновок такого аудиту буде ключовою підставою для звільнення Голови що не дасть можливість змінювати керівника податкової просто за бажанням КМУ», - написав нардеп.

Після обрання нового керівника всі працівники податкової повинні будуть пройти переатестацію, у тому числі з питань доброчесності. У разі неуспішного проходження переатестації працівник буде звільнений.

Окрім того, законопроєктом встановлюється вищий, ніж є зараз, розмір заробітної плати для податківців.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру начальниці відділу головного управління Державної податкової служби у Львівській області. За даними слідства, впродовж лютого-квітня 2023 року посадовиця податкової вимагала від підприємців кошти за розблокування податкових накладних. Вартість своїх «послуг» вона оцінила у 1,5% від їхньої суми. Наразі зафіксовано три випадки отримання підозрюваною коштів на суму близько 200 тис. грн. Слідство триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності