• Головна
  • Економіка
  • Платитимемо більше: стало відомо, як зміниться тариф на електроенергію

Платитимемо більше: стало відомо, як зміниться тариф на електроенергію

електроенергія

НКРЕКП розглядає два варіанти підвищення тарифів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розглядає два варіанти підвищення тарифів на електроенергію.

Про це розповів Костянтин Ущаповський, голова НКРЕКП.

Питання про перегляд тарифів на електроенергію для населення є відкритим. Тарифи на електроенергію для побутових споживачів можуть встановити на рівні 2,40 грн за 1 кВт-год або на рівні 2,80 грн за 1 кВт-год.

«Розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є такі: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт-год. Головним тут є завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту», - розповів Ущапковський.

Збільшення тарифів на електроенергію пов’язане з великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

На сьогодні діють такі тарифи на електроенергію для побутових споживачів при споживанні:

  • до 250 кВт-год на місяць (включно) - 1,44 грн за 1 кВт-год;
  • понад 250 кВт-год на місяць - 1,68 грн за 1 кВт-год за весь обсяг споживання.

Зокрема, нещодавно міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що питання встановлення нових тарифів для населення ще обговорюється. За його словами, підвищення тарифів може стати одним із рішення відновлення енергосистеми України, яка постраждала внаслідок російських атак.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, раніше підвищила тарифи на електроенергію для непобутових споживачів. Йдеться про етапне збільшення тарифу протягом 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності