• Головна
  • Економіка
  • Експорт українського збіжжя до Польщі призупинили щонайменше до липня

Експорт українського збіжжя до Польщі призупинили щонайменше до липня

Експорт українського збіжжя до Польщі призупинили щонайменше до липня
Фото: pexels

Польсько-українська домовленість у справі зерна «є лише першим кроком»

Україна призупинить імпорт зернових до Польщі «принаймні до липня».

Про це заявив в ефірі TVP Info заступник міністра сіського господарства Польщі Януш Ковальський, ль пише Укрінформ.

«ЄC не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам, а ефективність дій нового міністра Роберта Телуса у перші години [після призначення — ред.] за підтримки як прем’єр-міністра, так і президента, що стало також результатом переговорів з президентом Зеленським, показала, що ми здатні домовлятися з Україною і тимчасово призупинити імпорт [зернових з України — ред.] принаймні до липня», — зазначив Ковальський.

За його словами, польсько-українська домовленість у справі зерна «є лише першим кроком». Він зазначив, що його коаліційна партія «Солідарна Польща» твердо відстоює позицію, що «на всю сільськогосподарську продукцію з України має бути накладене мито».

«Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція повинна відправлятися через Польщу, вона не повинна шкодити польським фермерам, польським виробникам і викликати кризу, пов’язану з продовольчою безпекою», — констатував Ковальський.

Він також поінформував, що у вівторок, 11 квітня, польський міністр Телус зустрінеться на кордоні з представниками аграрних організацій з п’яти інших країн.

Нагадаємо, фермери Польщі незадоволені значним зростанням експорту зерна з України. Вони погрожують заблокувати пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кілька днів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності