• Головна
  • Економіка
  • НБУ визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів «Сенс Банку», який був «Альфа-Банком»

НБУ визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів «Сенс Банку», який був «Альфа-Банком»

Сенс Банк

Нацбанк вирішив застосувати тимчасову, до усунення порушень, заборону на використання праву голосу за 100% акцій банку

НБУ визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів «Сенс Банку» та заборонив право голосу за 100% акцій. Зокрема раніше банк називався «Альфа-банк».

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.  

НБУ визнало небездоганною ділову репутацію ABH Holdings S.A. якому належить 57,6006% акцій банку та  ABH Ukraine Limited, якому належить 42,3994% акцій.

ABH Holdings S.A. володів істотною участю в Amsterdam Trade Bank N.V., який у квітні минулого року було визнано банкрутом. Окрім того, щодо власників істотної участі в ABH Holdings S.A. А. Косогова, М. Фрідмана та П. Авена, а також його керівника застосовуються ознаки небездоганної ділової репутації, визначені Положенням про ліцензування банків, що також є ознакою небездоганної ділової репутації власника істотної участі в банку-юридичної особи.

Через таку саму причину та через ознаки незадовільного фінансового стану, НБУ також визнав небездоганну репутацію ABH Ukraine Limited.

Відтак Нацбанк вирішив застосувати тимчасову, до усунення порушень, заборону на використання праву голосу за 100% акцій банку які належать ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт  №9107 щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного часу. Зокрема, як раніше заявляв голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, на сьогодні потрібно встановити пряму заборону підсанкційним особам набувати та збільшувати істотну участь у банках України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності