• Головна
  • Економіка
  • У Литві працевлаштувалось близько 22 тис. українців: які зарплати платять

У Литві працевлаштувалось близько 22 тис. українців: які зарплати платять

євро, гроші

У середньому українці отримують 1 тис. євро

Українці, які працюють у Литві, у 2022 році сплатити 40 млн грн податків. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення в Україну понад 22 тис. українців працевлаштувалися та працюють за трудовими договорами у Литві.

Про це повідомляє uamedia.eu.

На сьогодні у Литві перебуває близько 68 тис. українців. Від 24 лютого 2022 року Служба зайнятості допомогла працевлаштуватися близько 11,5 тис. українцям. Зазначається, що ще пропонується 1,7 тис. робочих місць.

Зарплати українців коливаються від мінімальної до майже 2 тис. євро на місяць, залежно від характеру роботи. У середньому українець у Литві в грудні заробляв близько 1 061 євро.

На висококваліфікованих посадах працюють близько 1,7 тис., або 8% українців. Більшість українців, а саме 14,9 тис. осіб, працюють на роботах, які потребують середньої кваліфікації. Йдеться про спеціалістів з обслуговування клієнтів, продавців, будівельників, спеціалістів з металообробки, механіків електромеханічного та електронного обладнання, операторів стаціонарного обладнання та машин, водіїв.

Близько 5,4 тис. українців працюють на низькокваліфікованих та некваліфікованих роботах. Більшість із них працюють прибиральниками в офісах та готелях, помічниками на кухнях та пакувальниками, працівниками сільського та лісового господарства, допоміжними працівниками.

Нагадаємо, у 2022 році українці залишили у польських магазинах 3,8 млрд злотих, або майже 1 млрд євро. Загалом торік українці витратили у Польщі рекордну суму грошей. За аналогічний період 2021 року українці витратили у польських магазинах удвічі менше грошей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності