На медицину у 2023-му виділили 207 млн грн: на що скерують кошти

медицина
Фото: pexels

142,5 млн грн виділено на реалізацію програми медичних гарантій

У 2023 році на фінансування сфери охорони здоров’я у бюджеті України передбачено 206,8 млрд гривень.

Про це повідомляють у Міністерстві економіки.

Одним із пріоритетних напрямів є реалізація програми медичних гарантій — 142,5 млрд грн. Зазначається, що виділені кошти забезпечать надання необхідних медичних послуг та розвиток реабілітаційних послуг психологічної підтримки, а також дозволять розширити програму реімбурсації лікарських засобів та медичних виробів.

10 млрд гривень цьогоріч скерують на централізовану закупівлю ліків, медичних виробів та сучасного обладнання. Ще 3,8 млрд грн виділили на посилення епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними хворобами.

Додамо, уряд встановив мінімальні зарплати фармацевтичних, медпрацівників та фахівців з реабілітації медзакладів державної та комунальної власності на 2023 рік. Цьогоріч заробітна плата для лікарів, фармацевтів та фахівців з реабілітації повинна становити не менше 20 тис. грн. Медичні сестри/брати повинні отримувати не менше 13,5 тис. гривень.

Нагадаємо, у минулому році видатки з Державного бюджету України становили 2,227 трлн грн. Найбільше коштів розподілили на виплату зарплат, закупівлю товарів та послуг. На виплату зарплат у 2022 році з бюджету скерували 938,2 млрд гривень (42,1%). Майже третина всіх витрат припадає на зарплати військовослужбовців — 721,9 млрд грн, або 32,4%. Детальніше читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності