• Головна
  • Економіка
  • Рівень безробіття знизився до історичного мінімуму: скільки безробітних на Львівщині

Рівень безробіття знизився до історичного мінімуму: скільки безробітних на Львівщині

Кількість безробітних, які отримують допомогу, становить 89,8 тис. осіб

Від початку 2022 року кількість безробітних в Україні скоротилася з 295 до 186,5 тис. осіб. У Львівській області кількість офіційно зареєстрованих безробітних становить 5,1 тис. осіб.

Відповідна статистика опублікована на сайті Національного банку України.

Станом на грудень 2022 року кількість безробітних в Україні становила 186,5 тис. осіб, з яких 127,7 тис. – жінки. Зазначається, що 43,3 тис. офіційних безробітних є молоддю віком до 35-ти років.

Зокрема, кількість безробітних, які отримують допомогу, становить 89,8 тис. осіб. Ще на початку 2022 року допомогу по безробіттю отримували 278,1 тис. осіб.

Також знизилася потреба роботодавців у працівниках для заміщення вакантних місць із 50 тис. до 21,2 тис. осіб. Попри це навантаження на одне робоче місце збільшилося з 7 до 9 осіб.  

Нагадаємо, у рамках проєкту «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт залучили майже 4,5 тис. безробітних у дев’яти регіонах України. На сьогодні суспільно корисні роботи проводяться у Сумській, Київській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській, Волинській областях. Найбільше безробітних залучено у Полтавській області — 1257 осіб, Сумській — 887 осіб, Київській області — 809 осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності