У Раді пропонують запровадити податкові пільги для промисловості

Пропонується внести зміни до Митного та Податкового кодексів України

У Верховній Раді України зареєстрували два законопроєкти № 8298 та № 8299, якими пропонують запровадити податкові пільги для промисловості та фільмів, дубльованих чи озвучених українською мовою.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Так, документом пропонують звільнити імпорт обладнання та комплектуючих від ПДВ та мита. Йдеться про імпорт обладнання та комплектуючих для власного виробництва.

«Мова про ввезення в Україну виключно для власного виробництва (за конкретними кодами) на території України без права відчуження на будь-яких умовах раніше п’яти років з дати їх ввезення на митну територію України», — зазначив нардеп.

Також йдеться про звільнення від ПДВ та мита обладнання для професійно-технічної та фахової передвищої освіти, які готують кадри для підприємств, для забезпечення освітньої діяльності.

Крім цього, пропонується звільнити від оподаткування платників єдиного податку четвертої групи за земельні ділянки, що розташовані на територіях бойових дій та/або тимчасово окупованих територіях.

Серед інших запропонованих змін:

  • звільнення від рентної плати за спеціальне використання води енергогенеруючими компаніями;
  • продовження строків служби зареєстрованих РРО до кінця дії воєнного стану;
  • віднесення електронної марки та цифрової поштової марки до об’єктів, які не підлягають оподаткуванню;
  • звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг з демонстрування та показу фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про відповідальність за приниження та цькування на роботі. Власне, документом передбачається відповідальність за вчинення мобінгу у виді штрафу розміром 1700–2550 грн або 20-40 годин громадських робіт. Детальніше читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності