США нададуть Україні 4,5 млрд доларів на пенсії та зарплати

США нададуть Україні 4,5 млрд доларів на пенсії та зарплати

Новий пакет допомоги збільшить загальну суму прямої бюджетної підтримки України до 13 мільярдів доларів

Сполучені Штати виділили Україні новий пакет допомоги у розмірі 4,5 млрд доларів. Гроші підуть на нагальні бюджетні видатки.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє пресслужба відомства.

«Сьогодні США мобілізували додаткові 4,5 млрд доларів у вигляді грантів для прямої підтримки бюджету. Ці кошти почнуть виділятися найближчими тижнями та допоможуть уряду України захиститися від незаконної війни росії шляхом зміцнення економічної стабільності та підтримки основних державних послуг», — зазначила Єллен.

Повідомляють, що кошти підуть на заробітну плату для працівників лікарень, державних службовців та вчителів, а також на пенсії.

За словами міністра фінансів США, новий пакет допомоги збільшить загальну суму прямої бюджетної підтримки України до 13 мільярдів доларів.

Додамо, Європейський парламент 24 листопада за терміновою процедурою розгляне і проголосує за виділення Україні €18 мільярдів надзвичайного пакету макрофінансової допомоги (МФД+) на 2023 рік. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення Україні 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Також усі країни-учасниці ЄС, крім Угорщини, погодилися надати гарантії ще на €5 мільярдів макрофінансової допомоги у вигляді довгострокових кредитів для України.

Нагадаємо, Сполучені Штати виділять Україні черговий пакет військової допомоги на 0 мільйонів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності