Переселенцям вже виплатили 42 мільярди, кошти в бюджеті є — Верещук

Переселенцям вже виплатили 42 мільярди, кошти в бюджеті є — Верещук

Загалом на виплати внутрішньо переміщеним особам вже спрямовано понад 42 мільярди гривень, кошти на виплати переселенцям у бюджеті є.

Про це заявила в ефірі телемарафону віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пишуть на сайті «Урядовий портал»

Верещук нагадала, що щомісячна державна допомога на проживання особам з інвалідністю та дітям становить 3 тис. гривень, для решти ВПО — 2 тис. гривень.

За її словами, на гарячу лінію Мінреінтеграції та на її особисті месенджери звертаються переселенці й просять про допомогу через затримку виплат.

«Зважаючи на сімейні обставини, вони часто не встигають самотужки виконати всі необхідні дії, тож їм необхідно піти назустріч», — заявили в Мінреінтеграції.

«Я звертаюся до обласних військових адміністрацій і закликаю підключитися до цього процесу. А саме: провести відповідну роботу з ВПО — виявити тих, у кого є проблеми з нарахуванням і виплатами, скласти списки й передати нам. Ми допоможемо вирішити це централізовано», — резюмувала Верещук.

Нагадаємо, швейцарська компанія, яка працює в галузі архітектури, передала Дрогобичу пластикові вікна, ліжка, матраци та утеплюючі матеріалами для облаштування житла для ВПО та допомоги людям на територіях, постраждалих від ворожих обстрілів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності