• Головна
  • Економіка
  • Сайт з «полуничкою» Onlyfans заплатив в український бюджет 890 тис. доларів податків

Сайт з «полуничкою» Onlyfans заплатив в український бюджет 890 тис. доларів податків

Сайт сплачує 20% ПДВ із доходів від продажу електронних послуг

Англійська платформа Onlyfans цьогоріч заплатила в український бюджет 890 тис. доларів податків.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Що таке Onlyfans

Onlyfans є англійською платформою з інтимним контентом, яку створили у 2016 році. Одні користувачі викладають свої інтимні фото і відео, а інші — платять за перегляд. Загалом сайт з отриманих коштів платить 80% автору контенту, а ще 20% йде власникам платформи.

В Україні продавати інтимні фото та відео заборонено, однак сайт Onlyfans вільно працює та не є забороненим.

Зазначимо, що за виготовлення та розповсюдження порнографічного контенту загрожує кримінальна відповідальність. Зокрема, за розповсюдження інтимних фото та відео карають штрафом, арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Коли сайт почав наповнювати український бюджет

Перші надходження податку від сайту з «полуничкою» Державний бюджет України отримав у травні цього року. Йдеться про 305 тис. доларів. Це стало можливим завдяки ухваленому у 2021 році так званому закону про «податок на Google».

Діяти закон почав від початку 2022 року. Він зобов'язує закордонні технологічні компанії, що надають послуги на території України, сплачувати податок на додану вартість у розмірі 20%.

Які іноземні компанії найбільше сплачують «податку на Google»

Нерезиденти, які надають електронні послуги на території України, повинні до 9 листопада подати декларацію за ІІІ квартал 2022 року з податку на ПДВ.

За словами голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, від початку року нерезидентами у сфері електронних послуг сплачено 53,4 млн доларів та 33,7 млн євро.

Протягом 2022 року ми констатуємо збільшення кількості зареєстрованих платників до 80 осіб-нерезидентів, якими загалом з початку року сплачено податку на додану вартість 53,4 млн дол. та 33,7 млн євро

голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев

Серед компаній, які вже сплатили податки, найбільші суми надійшли від APPLE DISTRIBUTION INTERNATIONAL LIMITED, NETFLIX INTERNATIONAL B.V., TAXAMO CHECKOUT LTD.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності