• Головна
  • Економіка
  • У жовтні українці зареєстрували понад 3 тис. нових автомобілів: які легковики обирали

У жовтні українці зареєстрували понад 3 тис. нових автомобілів: які легковики обирали

Найпопулярнішим автомобілем став кросовер Toyota RAV4

У жовтні українці зареєстрували 3100 нових автомобілів, що у 2,5 рази менше кількості реєстрацій у жовтні минулого року.

Про це повідомляє «Укравтопром».

Зокрема, порівняно із вереснем цього року реєстрація нових автомобілів скоротилася на 8%.

Найпопулярнішою серед українців маркою у жовтні була Toyota. У минулому місці було зареєстровано 665 нових автомобілів цієї марки. Зокрема, найбільш популярною моделлю стала Toyota RAV4. Цей кросовер упродовж жовтня придбали 300 покупців.

Відносно вересня поточного року, попит на нові Тойоти зменшився на 1%, а у порівнянні з жовтнем 2021 року — майже вдвічі

«Укравтопром»

На другому місці автомобілі Skoda. Цієї марки у жовтня зареєстрували 326 автомобілів, що на 4,5% більше вересневого показника марки та лише на 3% менше, ніж у жовтні минулого року.

Третьою за популярністю стала марка Renault. Минулого місяця зареєстрували 270 легковиків цієї марки, що на 72% більше, ніж у вересні.

Окрім того, за місяць в Україні зареєстрували 269 нових автомобілів KIA та 230 автомобілів Mercedes-Benz.

Всього від початку року українці придбали та поставили на облік 30,9 тис. нових легкових, що на 63% менше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Нагадаємо, з 3 жовтня до 1 листопада середня ціна на скраплений газ в Україні зросла на 10%, а саме на 2 грн/л. Найбільше ціни на автогаз підвищилися у мережах АЗС «Олас» — на 2,90 грн/л — до 27,80 грн/л.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності