У «Дії» розкупили військові облігації «Крим» і «Луганськ»

Загалом у «Дії» українці придбали 82 тис. військових облігацій на понад 82 млн гривень

Українці розкупили у «Дії» військові облігації «Крим» і «Луганськ». Зокрема, за три тижні українці придбали у застосунку 6,4 тис. облігацій «Крим» і 2,5 тис. облігацій «Луганськ».

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За 3 тижні українці придбали 6,4 тисяч облігацій Крим і 2,5 тисяч облігацій Луганськ. Разом це майже 9 млн грн

міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

Загалом у «Дії» українці придбали 82 тис. військових облігацій на понад 82 млн гривень.

Що таке військові облігації

Військові облігації є цільовими державними борговими цінними паперами, які призначені для запозичень з ринку з метою фінансування потреб української армії та держави в умовах війни.

Виплати за такими облігаціями на 100% гарантуються державою та обслуговується Міністерством фінансів України.

Придбання таких облігацій важливі для того, щоб чинити опір російській армії. Зокрема, кошти від облігацій використовуються для забезпечення фінансових потреб держави в умовах війни.

Як придбати військові облігації

Одна військова облігація коштує від 900 гривень. Вони відрізняються за:

  • датами виплат — на строк до 1,5 року;
  • відсотками доходу — від 11% до 16% річних;
  • назвами на честь тимчасово окупованих міст.

Кожен українець старше 18-ти років може придбати військові облігації через «Дію». Для цього необхідно у розділі «Послуги» віднайти «Військові облігації», обрати тип облігацій за назвою українських міст чи територій.

Далі потрібно вибрати банк чи брокера, у якого хочете купити облігації, та вказати кількість облігацій. Після цього введіть контактні дані та оберіть картку «єПідтримка», на яку отримаєте виплати через деяких час, перевірте та відправте запит до обраного партнера.

Після підписання документів на відкриття рахунку в цінних паперах та оплати облігації очікуйте на сповіщення від «Дії». Зарахування на рахунок в цінних паперах відбувається протягом трьох робочих днів.

Нагадаємо, Львівщина першою з областей придбала військові державні облігації. 24 травня 200 млн грн з обласного бюджету пішли на військові облігації внутрішньої державної позики. Це стало можливим завдяки перевиконанню планових завдань обласного бюджету за доходами.

Вже у липні до обласного бюджету надійшло 200 мільйонів гривень від погашення військових облігацій та 3,3 мільйони гривень відсотків.

Економіка

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності