Національний банк ввів в обіг нову пам’ятну монету

Національний банк ввів в обіг нову пам’ятну монету

Пам’ятна монета є 169-ою в серії «Видатні особистості України»

Національний банк України ввів в обіг нову пам'ятну монету «Соломія Крушельницька», яка продовжує серію «Видатні особистості України».

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

На аверсі монети у центрі зображена Соломія Крушельницька в сценічному образі Аїди, обабіч від якої стилізовані куліси, прикрашені декоративним орнаментом.

На реверсі монети зображений портрет співачки та стилізоване крило метелика, що символізує один із найвідоміших її образів в опері «Мадам Баттерфляй».

Монета виготовлена з нейзильберу, номіналом 2 гривні. Її тираж — 30 000 штук у сувенірній упаковці. Вартість монети — 117 гривень.

Ескізи для монети створила київська художниця Олена Горбатовська. Ця пам’ятна монета — 169-та в серії «Видатні особистості України».

Нагадаємо, НБУ вводить в обіг нову монету «Сили територіальної оборони Збройних Сил України». Нова монета номіналом 10 гривень продовжує серію «Збройні Сили України». На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: «Готові до спротиву».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності