"Газпром" погрожує зупинити постачання газу до ЄС

"Газпром" погрожує зупинити постачання газу до ЄС

Росія припинить постачання газу до Європейського союзу, якщо країни ухвалять рішення щодо запровадження обмеження цін.

Голова компанії "Газпром"  Міллер заявив, що Росія зупинить постачання газу до країн Євросоюзу, якщо буде прийняте рішення про обмеження ціни.    

Про це повідомляє пропагандистське видання РБК.

За його словами, запровадження ліміту цін на газ порушує умови контрактів.

"Ми керуємося тими контрактами, які підписано. Таке одностороннє рішення – це, звичайно ж, порушення суттєвих умов контракту, яке спричиняє припинення поставок", - сказав Міллер.

Країни Євросоюзу вже кілька тижнів обговорюють стелю цін на газ із Росії і не лише, але погодити обмеження досі не вдалося.

Додамо, на початку вересня російський "Газпром" повністю зупинив постачання газу до Європи через “Північний потік”, розповідаючи про нібито несправність.

Проте президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що країни ЄС готові до опалювального сезону і заповнили свої газосховтща на 80%.

Ціни на природний газ у Європі можуть зрости до максимуму. Все через зупинку газопроводу “Північний потік”.

Витоки з "Північного потоку-1" і "Північного потоку-2" сталися 26 вересня: один — на "Північному потоці-2" біля узбережжя острова Борнохольм в економічній зоні Данії; два — на "Північному потоці-1" біля острова Сімрісхамн на відстані понад 6 000 метрів один від одного. Один — у данській економічній зоні, інший — у шведській. Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії.

Витоки в системі газопроводу “Північний потік” у Балтійському морі призвели до найбільшого з колись зареєстрованих викидів метану. Це завдає величезної шкоди клімату.

Президент рф владімір путін звинуватив англосаксів у диверсіях на “Північних потоках”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності