Осінні вихідні: що почитати

Осінні вихідні: що почитати

5 книжок для читання восени

Якщо цими довгими вихідними ви зробили вже все, що напланували, і тепер не знаєте, чим себе зайняти — маємо ідею. 5 цікавих книг, з якими час пролетить непомітно.

Чоловік на ім'я Уве

Роман “Чоловік на ім'я Уве” — літературний дебют шведського журналіста Фредріка Бакмана.

Книжка вийшла ще у 2012 році, проте досі лишається популярною серед читачів. На сьогодні продано понад п'ять мільйонів примірників. Роман став бестселером за версією New York Times та отримав схвальні відгуки як літературних оглядачів, так і читачів.

Це смішна, іронічна, зворушлива історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству.  Уве — добрий буркотун вже старшого віку, якого неодноразово випробовувала доля. Він вийшов на пенсію, втратив кохану дружину та змушений заново відшукувати сенс буття. Проте чи знайде він для цього сили?

 Ідеальна незнайомка

Це детектив американської письменниці Міранди Меґан. Книга розповідає історію колишньої журналістки Лії Стівенс, за спиною якої багато невдач і помилок. Їх не вдасться вже виправити. Аби якось налагодити життя, Лія втікає в Пенсільванію разом із подругою Еммі. Але привид минулого невтомно переслідує її. Біля річки знаходять жінку, дуже схожу на неї. Усі довкола тепер дивляться на Лію з підозрою. Здавалося б, Еммі могла б допо­могти розплутати ситуацію, але поліціянти в один голос стверджують, що Еммі насправді ніколи не існувало.

Комікс “Маус. Сповідь уцілілого”

Це єдиний комікс, який отримав Пулітцерівську премію. Автору, Арту Шпігельману вдалося, здавалося б, неможливе - розповісти історію Голокосту в формі коміксу.

Головний герой “Мауса” розпитує батька про довоєнне життя і досвід під час Голокосту, щоб створити про це комікс.

Ця книга про Владко Шпігельмана, єврея, що пройшов через жах концтаборів в гітлерівській Європі, і його сина-художника, який намагається осмислити історію життя батька і розібратися у своїх непростих відносинах з ним.

Цікавитесь коміксами? У відео на YouTube-каналі Lviv.Media письменник, редактор та засновник видавництва "UA Comix" Богдан Кордоба розповідає про перший комікс у світі та перший комікс в Україні, про те, чому комікси це не тільки для дітей, та про ринок українських мальописів.

“Я змішаю твою кров із вугіллям”: зрозуміти український Схід

Наприкінці 2016 року письменник Олександр Михед вирушив у подорож шістьма містами Донецької та Луганської областей, досліджуючи тамтешнє життя, а також історії, заховані в архівах.

Найважливіше для автора — почути голоси місцевих жителів. Розкопуючи пласти історії та нашарування міфів, письменник розповідає дивовижну історію Сходу, приборкати який намагалися британські й бельгійські інвестори, імперські та радянські правителі. Як одна з найстаріших черепах у світі пов’язана із заснуванням Донецька? Якою ціною дається кожна тонна видобутого вугілля? І які історії заховано у вільних степах Дикого поля? Відповіді на всі ці питання шукає автор.

Прокрастинація

Відкладаєте важливі й дрібні справи на завтра, на потім, на останній тиждень перед дедлайном? Тоді ви — справжнісінький прокрастинатор.

Психологині Джейн Б. Бурка та Ленора М. Юен пропонують проникливий, чутливий, а іноді смішний погляд на проблему, яка зачіпає всіх: студентів та вчених, менеджерів та керівників, домогосподарок та продавців. Бо навмисне затягування часу має свої причини, і їхнє коріння у нашому дитинстві та дорослому досвіді.

Ця книжка — ефективний порадник, який допоможе взятися до справи без прокрастинації, аби врешті успішно долати шлях до успіху без тривоги.

Книга

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності