"Неймовірно сліпий випадок": фільм, що розповідає про життя незрячих людей

"Неймовірно сліпий випадок": фільм, що розповідає про життя незрячих людей

Творці фільму планують випускати ще одну серію короткометражки

15 листопада у Першому українському театрі, що на вулиці Гнатюка львів'янам покажуть комедійну короткометражку — "Неймовірно сліпий випадок". Головними героями фільму стали двоє незрячих хлопців, які вміють жартувати над власним життям та водночас вчать аудиторію як правильно з ними поводитись.

Ініціатором зйомок виступив Львівський обласний осередок всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів — УСІ". Їх підтримали в управлінні соціального захисту Львівської міської ради та виділили 150 тисяч гривень. Створювати фільм розпочала компанія XV Studio.

Зйомки тривали 2 тижні, але розтяглися на рік, адже багато часу пішло на написання сценарію та пошук локацій. Після цього відбувся кастинг, де відібрали двох незрячих хлопців, які не є акторами. Репетиції тривали очно та дистанційно, за допомогою платформи Zoom.

"Ми хотіли створити комедійний фільм із соціальним підтекстом. Режисер та автор сценарію — Андрій Сніцарчук. Я організувала йому зустріч із незрячими, де вони згадували смішні історії зі свого життя. На основі цих історій написали сценарій", — розповідає виконавча директорка Львівського обласного осередку всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів — УСІ" Оксана Потимко.

Зараз фільм монтують та записують до нього аудіодескрипцію, яка допоможе незрячим людям "побачити" стрічку. Допомагає у цьому автор ідеї фільму та учасник гурту "Піккардійська терція" Ярослав Нудик.

Аудіодескрипція — спеціальна звукова доріжка, яка описує те, що відбувається на екрані.

Створити власний фільм Ярослав Нудик вирішив тоді, коли Оксана Потимко попросила його перекласти німецький соціальний фільм про незрячих. Натомість чоловік запропонував зняти власну стрічку.

Перші зйомки фільму відбулися у Львові. Проте останню сцену знімали за містом.

"Один із головних героїв хотів політати у небі. Ми виконали цю мрію, тож у кінці стрічки головні герої полетіли на аерошутах. Ми радилися з медиками, чекали довго на хорошу погоду та навіть декілька разів виїжджали на локацію з камерами, це було непросто", — підкреслює директорка фільму.

У зйомках фільму взяли участь більш ніж 20 людей. Зараз творці готують сценарій на другу серію короткометражки. Однак, щоб прем'єра відео відбулась, організатори шукають спонсорів.

Кіно

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності