• Головна
  • Культура
  • У Львові відбудеться концерт Луганського оркестру під керівництвом японського диригента Такуя Шігешіта

У Львові відбудеться концерт Луганського оркестру під керівництвом японського диригента Такуя Шігешіта

У Львові відбудеться концерт Луганського оркестру під керівництвом японського диригента Такуя Шігешіта

Музиканти виконають Симфонію №5 Людвіга ван Бетховена

У суботу, 3 лютого, у Львівському органному залі відбудеться концерт симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії за участі диригента із Японії Такуя Шігешіта. Про це 23 січня повідомила пресслужба Львівської міської ради. Під час концерту виконають Симфонію №5 Людвіга ван Бетховена. Диригент також презентує твір Теїчі Окано, написаний на мотив традиційної японської пісні “Kyouka”.

“Симфонія № 5 — один з найвідоміших творів класичної музики. Твір починається мотивом темряви та важкості, наприкінці музика змінюється на яскраву та веселу. Бетховен написав цю симфонію, щоб показати, як людина може долати труднощі... Kyouka означає різні види квіти, які розцвітають ніби симфонія та символізують Японію”, — розповів диригент у відео, оприлюдненому на сторінці Львівського органного залу.

Такуя Шігешіта народився в Токіо, здобув ступінь бакалавра у музичному коледжі Кунітачі. Має понад 25-річний досвід диригування. Лауреат численних диригентських конкурсів. Заступник генерального директора Всеяпонської федерації оркестрів середніх шкіл. Організатор та керівник Orchestra Club. У 2023 році японський диригент вже відвідував Україну. Тоді він також керував Луганським філармонійним оркестром на концерті у Львівському органному залі.

Оркестр Луганської філармонії був релокований до Львова з початку повномасштабного вторгнення Росії. Із 2014 по 2022 рік оркестр перебував у Сєвєродонецьку. У Львові основним майданчиком для виступів луганських музикантів став Львівський органний зал.

 

Культура

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності