У Дрогобичі відкрили персональну виставку Лева Скопа

У Дрогобичі відкрили персональну виставку Лева Скопа

Оглянути виставку можна до кінця листопада

У галереї сучасного мистецтва Дрогобицької дитячої художньої школи відкрили персональну виставку знаного мистецтвознавця Лева Скопа під назвою «Театр абсурду». Про це 31 жовтня повідомила Дрогобицька міська рада.

Лев Скоп – український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, колишній викладач Львівської академії мистецтв, учасник Євромайдану, поет та музикант. Нині мешкає в Дрогобичі. Із початку війни митець волонтерить. З 2014-го року Лев Скоп намалював понад три тисячі ікон, які возить на передову нашим захисникам, як обереги. Також організовує десятки аукціонів, гроші з яких передає для закупівлі спорядження для військових ЗСУ.

Я живу війною, окрім неї в мене зараз немає нічого” – каже Лев Скоп.

Його роботи нагадують твори Ієроніма Босха, Сальвадора Далі та західноукраїнські ікони ХVII століття, але це більше про вдалу синергію та власний унікальний стиль.

Колись я дуже багато малював пейзажі та портрети, шукаючи у цьому вихід до самоспасіння. Але прийшов певний час і я просто став залежним від сюреалістичного напряму у самовираженості себе у роботах. Дія підсвідомості стала домінантою у живописі. Це як сни, що дивні, неповторні і точно безсистемно настроєві. Але сни точно не агресивно трагічні, а такі що спокійні і недомовлені”, – каже про свою творчість Лев Скоп.

Виставка уже експонувалась в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності