• Головна
  • Бізнес
  • Гроші
  • НБУ вводить в обіг нову монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України"

НБУ вводить в обіг нову монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України"

НБУ вводить в обіг нову монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України"

Національний банк України вводить сьогодні, 3 жовтня, нову обігову монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України".

Про це повідомляють у пресслужбі Національного банку України.

Нова монета номіналом 10 гривень продовжує серію "Збройні Сили України". На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: "Готові до спротиву".

Аверс монети є ідентичним з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. На ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Сили територіальної оборони Збройних Сил України" є обов’язковою до приймання без будь-яких обмежень за її номіналом для всіх видів готівкових платежів.

Тираж монети — 10 млн одиниць, у тому числі 500 тис. одиниць — сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів.

Обігові монети НБУ передаватиме банкам та СІТ-компаніям для подальшого видавання клієнтам та/або приймання від клієнтів як звичайних обігових монет номіналом 10 гривень.

У такий спосіб поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет. Тож вам може поталанити й ви отримаєте її під час розрахунків у торговельній мережі.

"У такий спосіб поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет. Тож вам може поталанити й ви отримаєте її під час розрахунків у торговельній мережі", —  розповідають у НБУ.

Частину тиражу сформують у спеціально оформлені ролики. До одного ролика входитиме 40 монет. Їх реалізовуватимуть банки-дистриб’ютори: АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ КБ "ПриватБанк" як сувенірну продукцію. Тираж роликів — 12 500 штук.

Можливо, пропустили:

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності