• Головна
  • Бізнес
  • ІТ-послуги — потенційний український бестселер у світі: що, крім цього, Україна може запропонувати

ІТ-послуги — потенційний український бестселер у світі: що, крім цього, Україна може запропонувати

ІТ-послуги — потенційний український бестселер у світі: що, крім цього, Україна може запропонувати

Український бізнес демонструє приклад стійкості та незламності

У той час, як український малий та середній бізнес шукає шляхи повернення до повноцінної роботи та продовження розвитку, серед головних потреб підприємці відзначають нестачу нових замовлень та ринків збуту (56%), коштів на розвиток (33%) та необхідність допомоги з логістикою (23%).

Про це йдеться у дослідженні Mastercard SME Index.

Для розширення ринків збуту 28% працюючих підприємців вже продають свої товари чи послуги за кордон:

  • 16% розпочали закордонні продажі до війни;
  • 12% — після її початку;
  • 21% працюючих МСБ планують розширювати географію продажів у майбутньому.

Наразі українські підприємці найбільше продають свої товари та послуги на ринки США (30%), Польщі (27%), Німеччини (13%), Великої Британії (10%), Литви (10%) та Канади (10%). Серед найбільш пріоритетних ринків, які український бізнес розглядає для подальшого розширення географії продажів, — Польща (61%), Болгарія (13%), Велика Британія (13%), Італія (11%) та Молдова (11%).

Зазначається, що основними бар’єрами, які заважають малому та середньому бізнесу вийти на іноземні ринки, є нестача фінансових ресурсів (29%), профільних знань (27%) та брак виробничих потужностей (12%).

“Сьогодні український бізнес демонструє приклад стійкості та незламності. 61% підприємців МСБ продовжують працювати навіть в умовах війни, і вони потребують нашої підтримки. Своїм важливим завданням ми вважаємо розробку технологічних рішень на підтримку бізнес-діяльності підприємців, окремі ініціативи для зростання МСБ та фінтех-стартапів, а крім того — надання дієвої консультаційної підтримки для подальшого масштабування українського бізнесу”, — зазначила генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові Інга Андреєва.

Водночас, у рамках дослідження підприємці виділили IT-послуги (49%) як найбільш перспективний бестселер України у світі, що матиме найбільший попит на міжнародній арені. Серед інших потенційних українських бестселерів назвали:

  • український дизайнерський одяг (28%);
  • крафтові продукти (26%);
  • прикраси, в тому числі ювелірні (23%).

Нагадаємо, Київська школа економіки KSE Institute (Kyiv School of Economics) інформує, що прямі втрати української економіки через війну вже сягають близько 113,5 млрд доларів.

Бізнес

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності